Tomaattipiirakka (raakaleivonnainen)

G
12 annosta

Valmistusohje

Pohja:

1,5 dl auringonkukan siemeniä
1,5 dl kurpitsansiemeniä
3 rkl mantelijauhoa
3 rkl kaakaovoita
0,5 tl suolaa
ripaus mustapippuria

Täyte:
225 g cashewpähkinöitä
3 rkl kookosrasvaa
80 g aurinkokuivattuja tomaatteja
450 g kirsikkatomaatteja
1 punainen chili
2 rkl balsamiviinietikkaa
1-2 rkl hunajaa
(suolaa ja pippuria)

Koristeluun:
tuoretta basilikaa
kirsikkatomaatteja

1. Liota täytteen cashewpähkinöitä runsaassa vedessä 1-2 tuntia tai yön yli.
2. Nosta pohjan raakakaakaovoi sulamaan lämpimään vesihauteeseen.
3. Hienonna pohjan siemenet monitoimikoneessa rouheeksi, lisää mantelijauho. Lisää sulatettu kaakaovoi ja mausta suolalla ja pippurilla, sekoita hyvin.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Painele taikinasta noin 4 cm:n korkuiset reunat. Siirrä vuoka pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi.
5. Valuta ja huuhtele täytteen cashewpähkinät. Sulata kookosrasva lämpimässä vesihauteessa. Valuta aurinkokuivatut tomaatit. Pilko aurinkokuivatut tomaatit, tomaatit ja halkaistu chili pienemmiksi paloiksi (poista chilistä siemenet). Laita ne monitoimikoneeseen, lisää balsamiviinietikka ja hunaja. Sekoita. Lisää liotetut cashewpähkinät ja sekoita, kunnes rakenne on sileä ja pehmeä. Valuta lopuksi joukkoon sulatettu kookosrasva ja sekoita tasaiseksi. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
6. Kaada täyte pohjan päälle. Laita piirakka jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunniksi.
7. Koristele piirakka ennen tarjoilua halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja basilikanlehdillä.

Hiilijalanjälki
0.22 kg CO2 ekv
  • Energia 335 kcal/annos
  • C-vitamiini 12.2 mg
  • Rauta 4.1 mg
  • Kalsium 48.9 mg
  • Natrium 133 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Sokerit 8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.3 g
  • Proteiini 11.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.9 g
  • Rasva 26 g