Tonnikalakastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/tonnikalakastike.jpg
Tonnikalakastike
-
Avainsanat:
- Kalaruoat
Valmistusohje
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 – 2 valkosipulinkynttä
1 pieni kesäkurpitsa
2 tlk tonnikalaa
puolikas lihaliemikuutio
2 dl vettä
1 tlk tomaattimurskaa
(suolaa)
valkopippuria
basilikaa
persiljasilppua
1. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä raastettu kesäkurpitsa. Anna niiden pehmetä hetken.
2. Lisää joukkoon tonnikala, vesi, liemikuutio ja tomaattimurska.
3. Hauduta kastiketta muutama minuutti.
4. Mausta ja lisää silputtu persilja.
Tarjoa kastike keitetyn spagetin kanssa.
0.93 kg CO2 ekv
- Energia 211 kcal/annos
- Rasva 10.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1 g
- Proteiini 20.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.3 g
- Sokerit 7.2 g
- Kuitu, kokonais- 1.6 g
- Natrium 915.1 mg
- Kalsium 38.6 mg
- Rauta 4.3 mg
- C-vitamiini 29.1 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Ainesosat
-
1/2 kplKasvisliemikuutio
-
3 rklPersilja
-
1 tlBasilika, kuivattu
-
1/4 tlValkopippuri
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
400 gTomaattimurska
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
280 gTonnikala, öljyssä
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklRypsiöljy