-
Avainsanat:
- Junnukokki (lapsille)
- Kalaruoat
- Munaton
Valmistusohje
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
1 rkl öljyä
2-3 tl Välimeren yrttisekoitusta
1 tl hunaja (2-3 rkl chilikastiketta)
1 tlk (500 g) tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio
2 prk tonnikalaa
mustapippuria myllystä
suolaa tarvittaessa
300–350 g täysjyväpastaa
Koristeluun: tuoretta basilikaa
Tarjoiluun: juustoraastetta
1. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Puhdista ja pilko sienet.
3. Kuullota sipuli öljyssä, lisää herkkusienet ja haihduta hiukan.
4. Lisää tomaattimurska, mausteet ja tonnikala ja hauduta noin 10 minuuttia.
5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada vesi pois.
6. Sekoita pasta kastikkeeseen.
Koristele hienonnetulla basilikalla.
Laita tarjolle juustoraastetta.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 16.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
- Proteiini 36.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 67.7 g
- Sokerit 9.6 g
- Kuitu, kokonais- 5.5 g
- Natrium 1043.8 mg
- Kalsium 136 mg
- Rauta 5.8 mg
- C-vitamiini 20.8 mg
Ainesosat
-
7 gValkosipuli
-
200 gHerkkusieni
-
2 1/2 tlOregano, kuivattu
-
1 tlHunaja
-
500 gTomaattimurska
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
50 gJuusto, rasvaa 28 %, sisältää kasvirasvaa
-
3 rklBasilika, tuore
-
1 kplKalaliemikuutio
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
280 gTonnikala, öljyssä
-
325 gPasta, moniviljapasta, vehnä, ruis, ohra
Katso video
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus