Tuoresuolattu eli graavikala

G
10 annosta

Valmistusohje

800g kirjolohta, lohta tai siikaa fileenä
nippu tilliä
1-2 tl rouhittua valkopippuria
2 rkl karkeaa suolaa
2 tl sokeria

1.Tarkista, että kalafileestä on poistettu kaikki ruodot, myös pystyruodot. Älä poista nahkaa.
2.Pyyhi filee talouspaperilla puhtaiksi.
3.Ripottele mausteet kalan lihapuolelle ja laita tilliä mausteiden päälle.
4.Puolita kalafilee ja laita fileepalojen lihapuolet vastakkain.
5.Kääri filee leivinpaperiin/voipaperiin ja lopuksi muovipussiin tms.
6.Pidä kalaa viileässä peitettynä painon alla yön yli tai vuorokausi. Kääntele paloja kerran tai pari välillä.
7.Raaputa pinnalta ylimääräiset mausteet ja leikkaa kala ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi nahkaa myöten.
8.Asettele tarjolle ja ripottele tillisilppua halutessasi päälle.

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.67 kg CO2 ekv
  • Energia 161 kcal/annos
  • Rasva 10.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Proteiini 15.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.4 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 1431 mg
  • Kalsium 17.3 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 1.6 mg