Valmistusohje

noin kilo kirjolohta,lohta tai siikaa
nippu tilliä
1-2 tl rouhittua valkopippuria
2 rkl karkeaa suolaa
(1 tl sokeria)

1. Halkaise kala pitkin selkäruotoa. Nypi ruodot pois, mutta älä poista nahkaa. Pyyhi fileet talouspaperilla puhtaiksi.
2. Hiero mausteet kalan lihapuolelle.
3. Ripottele vadin pohjalle tilliä ja karkeaa suolaa. Nosta kalafileet astiaan siten, että niiden lihapuolet ovat vastakkain. Päälle ja väliin tillitupsuja.
4. Pidä kalaa viileässä peitettynä ja painon alla yön yli tai vuorokausi. Kääntele paloja kerran tai pari välillä.
5. Raaputa pinnalta mausteet ja leikkaa kala ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi nahkaa myöten.

Ainesosat

  • 1000 g
    Lohi, kokonainen
  • 50 g
    Tilli, tuore
  • 1 1/2 tl
    Valkopippuri
  • 2 rkl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Sokeri

Reseptin ravintosisältö

Energia 130 kcal/annos
  • C-vitamiini 1.6 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 14.9 mg
  • Natrium 1424.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 0.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1 g
  • Proteiini 12.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Rasva 8.8 g

Katso video

Jaa sivu