Uunikala 10:lle
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/uunikala-10lle.jpg
Uunikala 10:lle
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
10 hengen annos
1,5 kg pakastekalaa
2 tl suolaa
1 tl (sitruuna)pippuria
200 g purjoa
kastike:
4o g margariinia tai voita
0,75 dl jauhoja
6 dl maitoa
0,5 tl suolaa
100 g juustoraastetta
1. Paloittele kala annospaloiksi ja lado voideltuun uunivuokaan.
2. Mausta kala. Levitä hienonnettu purjo kalapalojen päälle.
3. Valmista kastike: Sulata rasva kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehua sekoitellen muutama minuutti. Mausta.
4. Levitä kastike kalapalojen päälle ja ripottele juustoraaste.
5. Paista 200 °C:ssa noin tunti tai kunnes kala on kypsää. Jos pinta tummuu liikaa, peitä.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.26 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 245 kcal/annos
- Rasva 9.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Proteiini 31.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
- Sokerit 3.4 g
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Natrium 582.2 mg
- Kalsium 186 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 5.7 mg
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Pääraaka-aineet
-
100 gJuusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima
-
6 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 rklRypsiöljy
-
200 gPurjosipuli
-
1/2 tlMustapippuri
-
12 gSuola, pöytäsuola
-
1500 gSeiti, pakaste