Uunikala 10:lle

10 annosta

Valmistusohje

10 hengen annos

1,5 kg pakastekalaa
2 tl suolaa
1 tl (sitruuna)pippuria
200 g purjoa

kastike:
4o g margariinia tai voita
0,75 dl jauhoja
6 dl maitoa
0,5 tl suolaa
100 g juustoraastetta

1. Paloittele kala annospaloiksi ja lado voideltuun uunivuokaan.
2. Mausta kala. Levitä hienonnettu purjo kalapalojen päälle.
3. Valmista kastike: Sulata rasva kattilassa. Kiehauta siinä jauhot. Lisää maito ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Anna kiehua sekoitellen muutama minuutti. Mausta.
4. Levitä kastike kalapalojen päälle ja ripottele juustoraaste.
5. Paista 200 °C:ssa noin tunti tai kunnes kala on kypsää. Jos pinta tummuu liikaa, peitä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
1.26 kg CO2 ekv
  • Energia 245 kcal/annos
  • Rasva 9.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 31.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 582.2 mg
  • Kalsium 186 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 5.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus