Valmistusohje

10 hengen annos

1,5 kg pakastekalaa
12 g suolaa
½ tl (sitruuna)pippuria
200 g purjoa

kastike:
3 rkl öljyä
1 dl jauhoja
6 dl maitoa
100 g juustoraastetta

1. Paloittele kala annospaloiksi ja lado voideltuun uunivuokaan.
2. Mausta kala. Levitä hienonnettu purjo kalapalojen päälle.
3. Valmista kastike: kypsennä jauhoja noin 5 minuuttia rasvassa kattilassa, lisää maito hyvin sekoittaen ja keitä kunnes kastike sakenee.
4. Levitä kastike kalapalojen päälle ja ripottele juustoraaste.
5. Paista 200 °C:ssa noin tunti.

Ainesosat

  • 1500 g
    Seiti, pakaste
  • 12 g
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 200 g
    Purjosipuli
  • 3 rkl
    Rypsiöljy
  • 1 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 6 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 100 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 245 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.7 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 186 mg
  • Natrium 582.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
  • Proteiini 31.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Rasva 9.2 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu