Valmistusohje

10 hengen annos

1,5 kg pakastekalaa
12 g suolaa
½ tl (sitruuna)pippuria
200 g purjoa

kastike:
3 rkl öljyä
1 dl jauhoja
6 dl maitoa
100 g juustoraastetta

1. Paloittele kala annospaloiksi ja lado voideltuun uunivuokaan.
2. Mausta kala. Levitä hienonnettu purjo kalapalojen päälle.
3. Valmista kastike: kypsennä jauhoja noin 5 minuuttia rasvassa kattilassa, lisää maito hyvin sekoittaen ja keitä kunnes kastike sakenee.
4. Levitä kastike kalapalojen päälle ja ripottele juustoraaste.
5. Paista 200 °C:ssa noin tunti.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 9.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
  • Proteiini 31.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.5 g
  • Sokerit 3.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 582.2 mg
  • Kalsium 186 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 5.7 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus