Valmistusohje

10 hengelle

1 kg silakkafileitä
2 tl yrttisuolaa
1 mm valkopippuria
tilliä
(ruohosipulia, purjoa)
3 (200 g) sipulia
1–2 rkl öljyä
1 tl ruisjauhoja

1. Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Mausta fileet.
3. Kääri silakkafileet rullalle tai aseta puolet fileistä toisten fileiden päälle.
4. Paista 200°C:ssa uunin  keskitasossa noin 15 minuuttia.
Voit sivellä fileet öljyllä ennen paistamista ja ripotella päälle ruisjauhoja.

Vaihtelua saat tekemällä silakkapihveistä currysilakoita

3 (250 g) sipulia
2 rkl öljyä
½–1 rkl currya
2 tl suolaa
n. 1 dl ruokakermaa
n. 50 g tilliä
1 prk (200 g) kermaviiliä

1. Kiehauta hienonnettu sipuli ja curry öljyssä. Lisää suola ja kerma, kiehauta seos.
2. Lisää joukkoon tillisilppu ja kermaviili. Kuumenna seos, mutta älä keitä.
3. Levitä paistettujen silakkapihvien päälle ja vie tarjolle.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 163 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 10.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Proteiini 16.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.4 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Natrium 341.1 mg
  • Kalsium 90.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 0.3 mg
Jaa sivu