Valmistusohje

10 hengelle

1 kg silakkafileitä
2 tl yrttisuolaa
1 mm valkopippuria
tilliä
(ruohosipulia, purjoa)
3 (200 g) sipulia
1–2 rkl öljyä
1 tl ruisjauhoja

1. Lado silakkafileet nahkapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle.
2. Mausta fileet.
3. Kääri silakkafileet rullalle tai aseta puolet fileistä toisten fileiden päälle.
4. Paista 200°C:ssa uunin  keskitasossa noin 15 minuuttia.
Voit sivellä fileet öljyllä ennen paistamista ja ripotella päälle ruisjauhoja.

Vaihtelua saat tekemällä silakkapihveistä currysilakoita

3 (250 g) sipulia
2 rkl öljyä
½–1 rkl currya
2 tl suolaa
n. 1 dl ruokakermaa
n. 50 g tilliä
1 prk (200 g) kermaviiliä

1. Kiehauta hienonnettu sipuli ja curry öljyssä. Lisää suola ja kerma, kiehauta seos.
2. Lisää joukkoon tillisilppu ja kermaviili. Kuumenna seos, mutta älä keitä.
3. Levitä paistettujen silakkapihvien päälle ja vie tarjolle.

Ainesosat

  • 1000 g
    Silakkafilee
  • 2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1/5 tl
    Valkopippuri
  • 3 rkl
    Tilli, tuore
  • 1 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/3 rkl
    Jauho, ruisjauho, kokojyväjauho

Reseptin ravintosisältö

Energia 163 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.3 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 90.9 mg
  • Natrium 341.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.1 g
  • Sokerit 0.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 0.4 g
  • Proteiini 16.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
  • Rasva 10.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu