Uunisilakat 10:lle
-
Avainsanat:
- Kala
- Kananmunaton
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
10 hengelle
1 kg silakkafileitä
2 tl suolaa
0,5 tl valkopippuria
tilliä hienonnettuna
3 (200 g) sipulia
1–2 rkl öljyä
0,5 dl ruisjauhoja
1. Kuori ja hienonna sipulit, kuullota öljyssä pannulla hetki ja anna jäähtyä.
2.Lado silakkafileistä puolet nahkapuoli alaspäin uunipellille leivinpaperin päälle.
3. Mausta fileet, ripottele sipulia ja tilliä pinnalle.
4. Aseta loput fileistä toisten fileiden päälle.
5. Sivele fileet öljyllä ennen paistamista ja ripottele päälle halutessasi ruisjauhoja ja ripaus suolaa.
6. Paista 200°C:ssa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia ja tarkista kypsyys.
Vinkki: Vaihtelua saat tekemällä silakkapihveistä currysilakoita
3 (250 g) sipulia
2 rkl öljyä
½ rkl currya
2 tl suolaa
n. 1 dl ruokakermaa
n. 50 g tilliä
1 prk (200 g) kermaviiliä
1. Kiehauta hienonnettu sipuli ja curry öljyssä. Lisää suola ja kerma, kiehauta seos.
2. Lisää joukkoon tillisilppu ja kermaviili. Kuumenna seos, mutta älä keitä.
3. Levitä paistettujen silakkapihvien päälle tai tarjoa erikseen.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 163 kcal/annos
- Rasva 10.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.1 g
- Proteiini 16.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 0.4 g
- Sokerit 0.1 g
- Kuitu, kokonais- 0.1 g
- Natrium 341.1 mg
- Kalsium 90.9 mg
- Rauta 0.9 mg
- C-vitamiini 0.3 mg
Pääraaka-aineet
-
1/3 rklJauho, ruisjauho, kokojyväjauho
-
1 1/2 rklRypsiöljy
-
3 rklTilli, tuore
-
1/5 tlValkopippuri
-
2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
1000 gSilakkafilee