Ainesosat

  • 500 g
    Valkosipuli
  • 1 dl
    Väkiviinaetikka
  • 20 tl
    Makeutusaine, aspartaami, jauhe
  • 1 rkl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1 rkl
    Mustapippuri
  • 1 rkl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 162 kcal/annos
  • C-vitamiini 21.9 mg
  • Rauta 2.9 mg
  • Kalsium 44.2 mg
  • Natrium 1941.1 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.5 g
  • Sokerit 2.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 37.7 g
  • Proteiini 10.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.9 g

Valmistusohje

noin 1/2 kg valkosipuleja

liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
1 dl Hermesetas-makeutusjauhetta
1 rkl suolaa
1 rkl roseepippureita
1 rkl viherpippureita

  1. Kaada valkosipulien päälle kiehuva vesi ja anna seistä puolisen tuntia. Sen jälkeen kynnet on helppo kuoria.
  2. Pane kuoritut kynnet puhtaisiin tölkkeihin.
  3. Kiehauta vesi ja etikka, lisää makeutusjauhe ja mausteet.
  4. Kaada liemi kynsien päälle, niin että ne peittyvät.Vinkki! Jos haluat miedomman makuisia kynsiä, keitä niitä muutama minuutti vesi-etikkaseoksessa.
Jaa sivu