Viherletut
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/05/viherletut1.jpg
-
Avainsanat:
- Alkuruoat ja välipalat
- Arjen helpot
- Kasvisruoat
- Kesä
- Kevät
- Sienet & villiyrtit
- Villivihannekset
Valmistusohje
5 dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
½ tl suolaa
1/2 tl kuivattua mäkimeiramia
4 rkl nuoria silputtuja nokkosen, vuohenputken tai valkopeipin lehtiä
- Sekoita kaikki muut aineet paitsi villivihannessilppu taikinaksi. Anna turvota noin puoli tuntia.
- Lisää villivihannessilppu. Paista taikinasta pieniä tai isoja lettuja.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 2.4 mg
- Rauta 0.5 mg
- Kalsium 42.2 mg
- Natrium 75.1 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 1.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
- Proteiini 2.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
- Rasva 1.1 g
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
Ainesosat
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
1.5 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1.5 dlJauho, grahamjauho
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
0.6 dlNokkonen
-
1/2 tspMeirami, kuivattu