Valmistusohje

5 dl maitoa
2 munaa
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl grahamjauhoja
½ tl suolaa
1/2 tl kuivattua mäkimeiramia
4 rkl nuoria silputtuja nokkosen, vuohenputken tai valkopeipin lehtiä

  1. Sekoita kaikki muut aineet paitsi villivihannessilppu taikinaksi. Anna turvota noin puoli tuntia.
  2. Lisää villivihannessilppu. Paista taikinasta pieniä tai isoja lettuja.

Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1.5 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1.5 dl
    Jauho, grahamjauho
  • 0.5 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 0.6 dl
    Nokkonen
  • 1/2 tsp
    Meirami, kuivattu
  • 2 kpl
    Kananmuna, kuoreton

Reseptin ravintosisältö

Energia 50 kcal/annos
  • Rasva 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Proteiini 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.1 g
  • Sokerit 1.3 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 75.1 mg
  • Kalsium 42.2 mg
  • Rauta 0.5 mg
  • C-vitamiini 2.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu