Voileipälaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/Martat_voileipalaatikko_H-e1734600045373.jpg
Voileipälaatikko
Valmistusohje
6 keitettyä perunaa
1 purkki anjovisfileitä (n. 100/60g)
2 kovaksi keitettyä munaa
1 rkl hienonnettua sipulia
2 rkl voita
korppujauhoa
voinokareita
2 rkl tomaattipyreetä, tilkka vettä
- Kuori kylmät perunat ja leikkaa viipaleiksi. Leikkele kananmunat silpuksi. Kuullota hienonnettua sipulia voissa, älä ruskista. Sekoita kuullotettu sipuli munasilpun kanssa.
- Voitele uunivuoka. Lado pohjalle kerros perunaviipaleita. Levitä niiden päälle anjovisviipaleet ja muna-sipuliseos. Päälle tulee perunakerros. Ripottele pintaan korppujauhoa ja voinokareita.
- Laita vuoka 200-225-asteiseen uuniin ja paista, kunnes pinta on saanut väriä.
- Notkista tomaattipyree vedellä. Ota vuoka uunista ja kaada pyree paistoksen pinnalle. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja paista vuokaa vielä 1-2 tuntia. Tarjoa suoraan vuoasta.
Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 173 kcal/annos
- Rasva 9.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
- Proteiini 7.1 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 14.3 g
- Sokerit 2 g
- Kuitu, kokonais- 1.2 g
- Natrium 509.3 mg
- Kalsium 25.7 mg
- Rauta 1.3 mg
- C-vitamiini 7.4 mg
Pääraaka-aineet
-
8 gTomaattisose, tomaattipyree
-
8 gTomaattisose, tomaattipyree
-
8 gTomaattisose, tomaattipyree
-
4 tlVoi
-
4 rklJauho, korppujauho
-
2 rklVoi
-
1 rkl silputtujaSipulit
-
2 kplKananmuna, kuoreton
-
60 gAnjovis
-
6 kplPeruna, kuorittu