Voileipälaatikko

6 annosta

Valmistusohje

6 keitettyä perunaa

1 purkki anjovisfileitä (n. 100/60g)

2 kovaksi keitettyä munaa

1 rkl hienonnettua sipulia

2 rkl voita

korppujauhoa

voinokareita

2 rkl tomaattipyreetä, tilkka vettä

  1. Kuori kylmät perunat ja leikkaa viipaleiksi. Leikkele kananmunat silpuksi. Kuullota hienonnettua sipulia voissa, älä ruskista. Sekoita kuullotettu sipuli munasilpun kanssa.
  2. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle kerros perunaviipaleita. Levitä niiden päälle anjovisviipaleet ja muna-sipuliseos. Päälle tulee perunakerros. Ripottele pintaan korppujauhoa ja voinokareita.
  3. Laita vuoka 200-225-asteiseen uuniin ja paista, kunnes pinta on saanut väriä.
  4. Notkista tomaattipyree vedellä. Ota vuoka uunista ja kaada pyree paistoksen pinnalle. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja paista vuokaa vielä 1-2 tuntia. Tarjoa suoraan vuoasta.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.32 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 173 kcal/annos
  • Rasva 9.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
  • Proteiini 7.1 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 14.3 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 509.3 mg
  • Kalsium 25.7 mg
  • Rauta 1.3 mg
  • C-vitamiini 7.4 mg