Yrttinen makaronilaatikko
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/08/Yrttinen-makaronilaatikko.jpg
Yrttinen makaronilaatikko
-
Avainsanat:
- Liha
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
7 dl putkimakaronia tai pennepastaa
2-3 l vettä
1 rkl öljyä
300 g jauhelihaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ tl mustapippuria
2 tl oreganoa
½ tl yrttisuolaa
½ dl makeaa chilikastiketta
Munamaito:
6 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta.
2. Ruskista pannulla öljyssä jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta ja anna hautua hetki.
3. Sekoita jauhelihaseos pastan joukkoon ja kaada se voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita munamaito: riko munien rakenne kulhossa, lisää maito ja ripaus suolaa. Kaada munamaito pastaseoksen päälle.
5. Kypsennä 200°C:ssa noin 45 minuuttia.
1.34 kg CO2 ekv
- Energia 643 kcal/annos
- Rasva 20.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
- Proteiini 34.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 90.4 g
- Sokerit 14.2 g
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Natrium 529.4 mg
- Kalsium 259.9 mg
- Rauta 6.7 mg
- C-vitamiini 5.6 mg
Pääraaka-aineet
-
1 rklRypsiöljy
-
25 dlVesi, vesijohtovesi
-
7 dlMakaroni, pasta
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
2 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
6 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
1/2 dlMaustekastike, sweet chili sauce, makea chilikastike
-
1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
2 tlOregano, kuivattu
-
1/2 tlMustapippuri
-
14 gValkosipuli
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
300 gJauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
-
1 rklRypsiöljy