Ainesosat

  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 300 g
    Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 9 %
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 14 g
    Valkosipuli
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 tl
    Oregano, kuivattu
  • 1/2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1/2 dl
    Maustekastike, sweet chili sauce, makea chilikastike
  • 6 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 7 dl
    Makaroni, pasta
  • 25 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 643 kcal/annos
  • C-vitamiini 5.6 mg
  • Rauta 6.7 mg
  • Kalsium 259.9 mg
  • Natrium 529.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 14.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 90.4 g
  • Proteiini 34.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Rasva 20.1 g

Valmistusohje

7 dl putkimakaronia tai pennepastaa
2-3 l vettä
1 rkl öljyä
300 g jauhelihaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ tl mustapippuria
2 tl oreganoa
½ tl yrttisuolaa
½ dl makeaa chilikastiketta

munamaito:
6 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta.
2. Ruskista pannulla öljyssä jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta ja anna hautua hetki.
3. Sekoita jauhelihaseos pastan joukkoon ja kaada se voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita munamaito: riko munien rakenne kulhossa, lisää maito ja ripaus suolaa. Kaada munamaito pastaseoksen päälle.
5. Kypsennä 200°C:ssa noin 45 minuuttia.

Jaa sivu