Yrttinen makaronilaatikko

4 annosta

Valmistusohje

7 dl putkimakaronia tai pennepastaa
2-3 l vettä
1 rkl öljyä
300 g jauhelihaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
½ tl mustapippuria
2 tl oreganoa
½ tl yrttisuolaa
½ dl makeaa chilikastiketta

Munamaito:
6 dl maitoa
2 munaa
ripaus suolaa

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele ja valuta.
2. Ruskista pannulla öljyssä jauheliha ja hienonnettu sipuli, mausta ja anna hautua hetki.
3. Sekoita jauhelihaseos pastan joukkoon ja kaada se voideltuun uunivuokaan.
4. Sekoita munamaito: riko munien rakenne kulhossa, lisää maito ja ripaus suolaa. Kaada munamaito pastaseoksen päälle.
5. Kypsennä 200°C:ssa noin 45 minuuttia.

Hiilijalanjälki
1.34 kg CO2 ekv
  • Energia 643 kcal/annos
  • Rasva 20.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.2 g
  • Proteiini 34.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 90.4 g
  • Sokerit 14.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Natrium 529.4 mg
  • Kalsium 259.9 mg
  • Rauta 6.7 mg
  • C-vitamiini 5.6 mg