|

|

Jokaiselle lapselle lounas -kampanja alkaa toimittaa ruokakasseja vähävaraisille perheille

Koulujen siirtyminen etäopetukseen ja ison joukon lapsia jääminen pois päiväkodeista merkitsee monelle lapselle sitä, että he menettävät mahdollisuuden lämpimään ruokaan päivän aikana. Jokaiselle lapselle lounas -kampanja alkaa toimittaa ruokakasseja vähävaraisille perheille, jotta mahdollisimman monelle lapselle voidaan turvata lämmin ateria. Ruokakasseja toimitetaan poikkeustilan ajan, 13.4.2020 saakka.

Päivittäisen koulussa tai päiväkodissa tarjottavan ruoan puuttuminen aiheuttaa erityisiä vaikeuksia perheissä, joissa on muitakin kuormittavia tekijöitä kuin koronaviruksen aiheuttamat poikkeustoimet. Noin 10 prosenttia lapsista asuu köyhissä perheissä. Kaikkein vakavinta on vauvaperheiden köyhyys.

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on erityisen vaikea myös siksi, että ruokakulut nousevat kaikkien perheenjäsenten syödessä kaikki ateriat kotona.

Jokaiselle lapselle lounas käynnistyy 23.3.

Maanantaina 23.3. alkavassa kampanjassa toimitetaan kampanjan aikana ruokakassi yli 550 lapsiperheelle. Ruokakassin arvo on 90 euroa ja se sisältää kaikki tarvittavat ainekset viikon ravitseviin pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle, ruokaohjeet sekä D-vitamiinivalmisteen. Lisäksi kassiin sisältyy sähköinen kokkikurssi.

Kampanjan käynnistävät ja rahoittavat ensimmäisessä vaiheessa Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka.

Ruokakassien jakelun toteuttaa yhteiskunnallinen yritys Venner, jolla on yhteistyökumppanuus Kauppahalli24:n ja K-ryhmän kanssa. Paikallistason yhteyksistä lapsiperheisiin vastaavat Hope ry, Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhteisöt ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

“Yhteiskuntamme on ensimmäistä kertaa sotien jälkeen poikkeusoloissa. Koronatilanne on iskenyt monien toimeentuloon ja vaatii kouluilta poikkeusjärjestelyjä. Pidän arvokkaana, että samalla kun valtio ja kunnat tekevät parhaansa ihmisten tilanteen helpottamiseksi, syntyy myös vapaaehtoista ihmisten välistä apua ja yhteisöllisyyttä. Siitä tämä ruokakassikampanja on erinomainen esimerkki. Kiitän kampanjan toteuttajia lähimmäisten eteen tekemästänne työstä!” kannustaa sisäministeri Maria Ohisalo.

Mahdollistetaan yhdessä lapselle lounas

Yhteiskuntavastuukampanjan käynnistäjinä haluamme osoittaa, että voimme huolehtia yhdessä jokaisesta yhteiskuntamme jäsenestä. Haastamme mukaan kaikki yritykset, järjestöt, säätiöt ja kansalaiset, jotka pystyvät auttamaan ja yhdistämään voimavaransa haastavassa asemassa olevien lasten, nuorten ja perheiden tukemiseksi. Näin kampanjaa pystytään jatkamaan niin kauan kuin poikkeusolot Suomessa jatkuvat. Nyt jos koskaan haluamme auttaa, tarjota tukea ja suunnata katseita positiiviseen suuntaan.

Jokaiselle lapselle lounas -kampanjaan voi osallistua ottamalla suoraan yhteyttä Venneriin, info@venner.fi tai venner.fi.

Kampanjan aihetunnisteet ovat #lapsellelounas ja #henkisestilähellä.