|

|

Juhlavuoden käsityötempaus: sukat äidille

Ensi vuonna 120 vuotta täyttävät Marttaliitto ja Marthaförbundet sekä 100 vuotisjuhlaansa viettävä Kätilöliitto kutsuvat martat, marthat ja kätilöt syksyn 2018 ja vuoden 2019 aikana tekemään erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä villasukkia uusille äideille. Järjestöt lahjoittavat vuoden 2019 aikana ensimmäisen lapsensa synnyttäneille ja adoption kautta saaville villasukat. Villasukkiin liitetään Marttojen viesti järjestön tuesta perheen arjessa sekä kutsutaan mukaan marttoihin. Tämän lisäksi sukat voi myös tehdä omalle äidille, mummolle tai muulle itselle tärkeälle äidille.

Villasukat voivat olla perinteiset neulotut sukat tai ne voi toteuttaa vaikkapa virkkaamalla tai koukkuamalla. Villasukkien kuvio voi olla monivärinen ja haastavakin tai ne voivat olla yksiväriset tai vaikkapa raidalliset. Sukat voi myös tehdä helmikuussa 2019 julkaistavan Marttojen juhlavuoden sukan ohjeella. Innostamme opettelemaan ja opettamaan erilaisia tekniikoita tehdä villasukkia. Villasukkia voidaan tehdä yhdessä kässämarttaryhmissä tai yhdistysten marttailloissa. Pääasiassa tehdään koon 39-40 sukkia.

Kuvia tehdyistä villasukista sekä vinkkejä ja ohjeita eri tavoilla tehtyihin villasukkiin voi jakaa Sukat äidille -Facebook-ryhmässä. Yhdistykset tai kässäryhmät voivat myös toteuttaa paikallisesti villasukkanäyttelyitä ennen sukkien lähettämistä. Ensimmäinen erä villasukkia kootaan 7.12.

Pohjois-Karjalassa keräys on organisoitu seuraavasti:

  1. Joensuu, Marttakeskus Koskikatu 5-7, vastuuhenkilö piiritoimiston opiskelija Heidi Matikainen (avustaa palveluvastaava Ira Lehikoinen)
  2. Polvijärvi, toimitus Polvijärven kk my:n Puheenjohtaja Liisa Pakkaselle, os. Rinnetie 4, vastuuhenkilöinä Liisa Pakkanen ja Polvijärven vertaismartta Päivi Walling
  3. Ilomantsi, Piirolan Piha, vastuuhenkilöt vertaismartat Marika Hurskainen ja Tuula Hiltunen
  4. Kitee Marttala, vastuuhenkilöinä Kiteen pj. Arja Toropainen ja alueen vertaismartta Kaija Halttunen
  5. Lieksa, Taitokeskus, vastuuhenkilö vertaismartta Päivi Valkonen
  6. Nurmes, kirjasto, vastuuhenkilö Nurmeksen pj. Kaija Kokkonen

Linkki liiton sivulle: https://www.martat.fi/marttakoulu/kasityoohjeet/sukat-aidille/