|

|

Kiinnostaako varautuminen? Ilmoittaudu mukaan NASTA-harjoituksiin ja vastaa Leijona Catering Oy:n kartoitukseen

Varautuminen sekä lyhytkestoisiin ohimeneviin häiriöihin että pidempikestoisiin poikkeustilanteisiin on yksi Marttaliiton strategiaan kirjatuista tehtävistä. Olemme edistäneet kotien ja perheiden toimivaa arkea sekä kotitalouksien varautumista koko historiamme ajan. Marttaliitto on mukana mm. Kotitalouksien omatoimisen varautumisen toimikunnassa (Kova-toimikunta) ja teemme varautumiseen liittyen tiivistä yhteistyötä myös esimerkiksi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ry:n ja Naisten Valmiusliiton kanssa. 

Naisten Valmiusliiton NASTA-harjoitukset

NASTA-harjoitukset ovat Naisten Valmiusliiton organisoimia, naisille kohdennettuja valmiusharjoituksia, jotka toteutetaan Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) kursseina Puolustusvoimien tuella. Harjoitukset ovat erinomainen tilaisuus hankkia turvallisuustaitoja. Mukaan voi tulla ilman aiempaa osaamista, eikä osallistuminen edellytä minkään jäsenjärjestön jäsenyyttä. 

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan syksyn harjoituksiin 27.7. mennessä. Huomaathan, että harjoitukset täyttyvät nopeasti, joten mukaan kannattaa ilmoittautua pian. 

Marttaliiton stipendit NASTA-harjoituksiin

Marttaliitto tukee vuosittain vähintään 30 martan osallistumista korvaamalla harjoituksen osallistumismaksun (sekä lähi- että etäopetuksena toteutettavien). Hae stipendiä lähettämällä lyhyt vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen susanna.koski@martat.fi tai Marttaliitto ry/NASTA, Lapinlahdenkatu 3 A, 00180 Helsinki. Ilmoita nimesi, käymäsi harjoituksen nimi ja pankkitilitiedot. Liitä mukaan kuittikopio osallistumismaksusta. 

Leijona Catering Oy:n kysely martoille

Kartoitamme marttojen kiinnostusta toimia Leijona Catering Oy:n vapaaehtoistehtävissä ja sitoutua mahdollisten poikkeusolojen aikaisiin tehtäviin.  

Jos olet Marttojen jäsen, olet saanut sähköpostitse kyselyn 18.6. Linkki kyselyyn on henkilökohtainen ja tarkoitettu vain sinun vastauksiasi varten. Kyselyn kautta on jo tullut paljon vastauksia. Kiitos kaikille kiinnostuneille! 

Kyselyn taustalla on Leijona Catering Oy:n, Naisten Valmiusliitto ry:n ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) pilottihanke, jonka tavoitteena on turvata Leijona Catering Oy:n henkilöstöresurssit, mikäli Puolustusvoimat kohottaisivat tulevaisuudessa poikkeusolojen vuoksi valmiutta. Tavoitteena on tarjota vapaaehtoisille myös mielekästä tehtävää mahdollisissa poikkeusoloissa tulevaisuudessa. 

Lisätietoa