|

|

Martat laittavat kotirumban rullaamaan Yhteisvastuukeräyksen tuella

Suomalaiset lahjoittivat Yhteisvastuukeräykselle tänä vuonna huikeat 6 802 896 euroa. Tulos on 60-vuotiaan keräyksen kaikkien aikojen paras. Keräystilitys luovutettiin 29.10. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Tarja Haloselle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun kehitysyhteistyön ja katastrofiavun (60 %), Marttaliiton (20 %), Kirkon diakoniarahaston ja hiippakuntien (10 %) sekä seurakuntien diakoniatyön (10 %) kesken.
Marttaliiton ja Marthaförbundetin lapsiperheille suunnattuun hankkeeseen käytettävissä oleva osuus keräystuotosta on 855 311,84 euroa.

Marttaliitto ja Marthaförbundet laittavat vuoden 2010 yhteisvastuuvaroin lapsiperheiden kotirumban rullaamaan yhteistyössä seurakuntien kanssa. Vuoden 2010 tuotolla autetaan köyhiä lapsiperheitä Suomessa ja Haitissa.

Keräysvaroilla Marttaliiton, marttapiirien ja Marthaförbundetin kotitalousalan ammattilaiset toteuttavat kotitalousneuvontahankkeen heikoimmassa asemassa oleville lapsiperheille. Hankkeessa järjestetään ruokakursseja ja perheille tarjotaan mahdollisuutta kutsua kotitalousneuvoja kotiin opastamaan kodinhoitoon liittyvissä askareissa. Seurakuntien diakoniatyöntekijät tavoittavat perheet, joiden arkeen marttojen neuvonta tuo helpotusta. Yhteistyötä voidaan tehdä myös neuvoloiden ja kuntien sosiaalitoimien kanssa.

– Toivon, että Yhteisvastuukeräyksen ja paikallisseurakuntien kanssa tehtävästä yhteistyöstä syntyisi toimintamalli, jonka avulla heikoimmassa asemassa olevia perheitä ja heidän arjen hallintaansa voitaisiin parantaa pitkäjänteisesti, Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä sanoo.

Hanke käynnistyi vuonna 2010 pilotoinnilla viidellä paikkakunnalla: Rovaniemellä, Kuopiossa, Hämeenlinnassa, Turussa ja Helsingissä. Ensi vuonna hanke laajenee valtakunnalliseksi ja jatkuu vuoden 2012 loppuun.

Lisätietoja Marttaliitto ry, www.martat.fi

Toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä, p. 010 838 5532, etunimi.sukunimi@martat.fi

Kotirumba rullaamaan -hanke, kehittämispäällikkö Milla Härkönen, p. 010 838 5525, etunimi.sukunimi@martat.fi

Yhteisvastuukeräyksestä lisätietoja osoitteesta www.yhteisvastuu.fi