|

|

Martat muistuttavat muistamaan muistia

Marttapiirit ympäri Suomen järjestävät viikolla 48 Kauha&Kukkaro -luentoja aiheesta Muista muistia.

Muistisairauksien esiintyvyys lisääntyy voimakkaasti iän myötä.  Myös muistihäiriöt ovat yleisiä erilaisista elämäntilanteista ja -tavoista riippuen, ikään katsomatta. Ennaltaehkäisyllä voidaan huomattavasti vaikuttaa muistisairauksiin ja -häiriöihin. Terveelliset ja aktiiviset elämäntavat hoitavat muistia. Muistinkin kannalta on tärkeää pitää huolta ruokavaliosta, riittävän liikunnan määrästä, ihmissuhteistaan ja ylipäätään aktiivisesta elämästä.

Luennot ovat osa marttojen Hidastamalla hyvinvointiin -teemakampanjaa. Aiheesta on tehty lehtiliite 26.11. ilmestyvän Martat -lehden väliin jäsenille lehden 110 juhlavuoden kunniaksi.

Martat ovat järjestäneet vuoden 2012 aikana neljä valtakunnallista Kauha&Kukkaro –luentoa; Omalla painolla, Nouse sohvalta, Aikaa nauttia ja Muista muistia sekä julkaisseet aiheesta teemaan liittyvän liitteen Martat -lehden välissä.

Piirien luentojen tarkat ajat ja paikat löytyvät osoitteesta www.martat.fi/jarjesto/alueellinen_toiminta/

Lisätiedot

Marttapiirit

https://www.martat.fi/jarjesto/alueellinen_toiminta/

Marttaliitto ry / Kehittämispäällikkö

Kaisa Härmälä

p. 050 511 8007

kaisa.harmala(at)martat.fi

Marttaliitto ry

Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö antaa jäsenilleen taitoja ja valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. Marttaliitto suunnittelee järjestön toimintaa ja julkaisee kotitalouksia varten ruokaan, ravitsemukseen, puutarhanhoitoon, ympäristöön, kodin talouteen ja kodinhoitoon liittyvää aineistoa. Marttaliittoon kuuluu 16 piiriä, joissa ammattitutkinnon suorittaneet kotitalous- ja puutarhaneuvojat järjestävät kursseja ja opetusta. Marttayhdistyksiä on 1 200 ja niissä yli 45 000 jäsentä. Yhdistykset kokoontuvat marttailtoihin kotitalouskurssien, kädentaitojen, luentojen ja opiskelun merkeissä.