|

|

Martoilta sinivalkoiset villasukat olympia- ja paralympiajoukkueiden urheilijoille

Suomen olympia- ja paralympiajoukkueiden urheilijat ovat saaneet Martoilta lahjaksi käsin neulotut sinivalkoiset villasukat. Sukkia neuloivat martat Uudeltamaalta, Pohjois-Karjalasta, Pohjois-Pohjanmaalta, Pirkanmaalta ja Lounais-Suomesta.

Marttojen ja olympiajoukkueen yhteistyö käynnistyi kaksi vuotta sitten, kun nuorten olympialaisiin matkannut joukkue sai Martoilta sinivalkoiset sukat. PyeongChangin joukkueiden sukat tehtiin Marttojen niin kutsutun perusvillasukan ohjeella. Sukkien väriksi valittiin Suomen värit mieleen tuova, Novitan tempaukseen lahjoittama sinivalkoinen 7 Veljestä Maammeraita. Jokaisen sukkaparin mukana on terveiset sukkien neulojalta urheilijalle.

Kisasukkien tekoa koordinoi Uudenmaan Marttojen puheenjohtaja, Uudenmaan kässämarttojen vetäjä Tanja Rantanen.

– Martat ovat iloisia saadessaan kannustaa olympiajoukkuettamme tällä tavoin. Villasukilla välitämme lämpöiset terveisemme ja ajatuksemme urheilijoille, toteaa kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara.

– Haluamme luoda kisakylässä kotoista tunnelmaa monin eri tavoin. Sukat on otettu ilolla vastaan; ne lämmittävät konkreettisesti jalkoja ja neulojien sukkiin liittämät tervehdykset puolestaan urheilijoiden mieliä, kertoo olympiajoukkueen apulaisjoukkueenjohtaja Leena Paavolainen.

– En itse neulo, joten arvostan todella Marttojen lahjaa. Sukat ovat olleet kovassa käytössä heti ensimmäisestä päivästä lähtien, toteaa hiihtäjä Krista Pärmäkoski.

Suomen joukkueessa on lukuisia innokkaita neulojia ja edellisten olympialaisten aikana kisakylissä neulottiin Suomen joukkueen kaulaliina. Neulomiseen osallistui joukkueen jäseniä kolmesta eri kisakylästä ja lisäksi kylissä käyneitä vieraita, mukaan lukien silloinen pääministeri Jyrki Katainen.


Lisätiedot

  • Marttaliitto: Kansalaistoiminnan johtaja Reija Salovaara, 040 508 8249
  • Olympiajoukkue: Apulaisjoukkueenjohtaja Leena Paavolainen, 040 022 9652
Krista Pärmäkoski ja iivo Niskanen.