|

|

Marttojen Sukkarekka vuoden paras yhteiskunnallinen viestintäteko

Yhteiskuntaviestinnän yhdistys YVY palkitsi vuoden 2010 parhaana yhteiskuntaviestintätekona Marttojen Sukkarekka-kampanjan.

Vuonna 2009 martat kutoivat sukat kaikille Suomessa syntyneille vauvoille ja adoptiolapsille, yhteensä noin 60 000 vauvansukkaparia. Teko herätti kiinnostuksen sukankutomisen taitoon, ja martat halusivat elvyttää sitä käytännönläheisesti ja perinteistä poiketen uudenlaisessa ympäristössä: rekassa. Sukkarekka kiersi kaksitoista paikkakuntaa noin kuukauden aikana vuoden 2010 alussa.

Kampanja oli paikallista vaikuttamista parhaimmillaan, sillä sen aikana tavoitettiin yhteensä 10 000 ihmistä paikkakunnilla, joihin rekka pysähtyi kiertueellaan.

Tuomaristo kiitti kampanjaa siitä, että vanhanaikaista ”rekkashow”-konseptia oli hyödynnetty uudella tavalla. Kutomisen ja rekan avulla luotiin positiivista ja ajassa kiinni olevaa kuvaa martoista hauskalla ja helpolla tavalla. Ilman modernia verkon käyttöä rekkarallilla päästiin lähelle ihmisiä. Kampanja puhutteli myös hitauden filosofialla: sukkarekka vei konkreettisesti arjen lämpöä mukanaan.

Sukkarekka-kampanjan suunnittelusta ja toteutuksesta vastasi Marttaliitto yhdessä Novitan ja vapaaehtoisten marttojen kanssa.

Suuren suosion saavuttanut rekkakiertue toteutetaan tänä vuonna Tilkkurekkana, jossa virkataan Isoäidinneliöitä.

Yhteiskunnallinen viestintäteko -kilpailussa jaettiin lisäksi kaksi tasavertaista kunniamainintaa. Sen saivat Kelan ”Kela-Kerttu” -kampanja ja A-klinikkasäätiön Lasi nen lapsuus -hankkeeseen sisältyvä Lapsen ääni -videokampanja ja Viittomakielinen päihdelinkki. Yhdistävä tekijä kampanjoissa oli verkon oivaltava ja kustannustehokas käyttö.

LISÄTIETOJA

www.yvy.fi

Marttaliitto

kehittämispäällikkö

Kaisa Härmälä

010 838 5510

kaisa.harmala@martat.fi

MARTTALIITTO RY

Marttaliitto on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta. Järjestö on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Järjestö antaa jäsenilleen valmiuksia vaikuttaa omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa.

www.martat.fi