|

|

Tule Ässäkokiksi!

Marttaliiton ja S-ryhmän yhdessä järjestämillä Ässäkokkikursseilla lapset oppivat kokkaamaan hyvää ja terveellistä ruokaa.

Asuuko teillä pieni, mutta innokas kokkaaja? Intoa voi lisätä ja taitoja kartuttaa 8-12 -vuotiaille suunnatuilla Ässäkokki-kursseilla, joilla opetellaan leipomaan ja tekemään perusraaka-aineista monipuolista ja maukasta ruokaa. Kurssilla lapset pääsevät valmistamaan esimerkiksi meksikolaista tacosalaattia, siemensämpylöitä, avokadonäkkäriä ja mustikkapiirakkaa. Jokainen kurssilainen saa mukaansa reseptivihkon, jonka ohjeilla voi jatkaa kokkailua kotona

Hyvää itse tehden

Tänä vuonna toista kertaa Marttaliiton ja S-ryhmän yhteistyönä järjestettävillä Ässäkokkikursseilla opitaan kokkaamisen ohella terveellisistä ja viisaista ruokavalinnoista, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Hyvät pöytätavat tarttuvat leppoisassa ilmapiirissä. Yhdessä syömisellä on tärkeä merkitys hyvinvoinnille ja se vahvistaa yhteenkuuluvuuden tunnetta, Etelä-Karjalan Marttojen toiminnanjohtaja Tuija Valjakka kertoo.

Etelä-Karjalan Ässäkokkikurssit olivat viime vuonna erittäin suosittuja, valtaosa kursseista täyttyi heti ilmoittautumisen alettua. Hyvin sujuneiden ensimmäisten kurssien jälkeen oli itsestään selvää, että yhteistyötä jatketaan myös tänä vuonna. Olemme tyytyväisiä, että valtakunnallisesti järjestettävistä noin sadasta kurssista viisi saatiin tänne Etelä-Karjalaan, toteaa Etelä-Karjalan Osuuskaupan asiakkuus- ja hallintopäällikkö Antti Heinonen.

Ässäkokki-kursseja järjestetään tänä vuonna 50 paikkakunnalla. Etelä-Karjalassa Ässäkokit leipovat ja kokkaavat tänä vuonna Imatralla, Lappeenrannassa, Luumäellä, Parikkalassa ja Savitaipaleella. Kursseille ilmoittaudutaan Etelä-Karjalan Marttojen kotisivujen kautta www.martat.fi/tapahtumat. Opastajana on kotitalousasiantuntija Päivi Jukkara Etelä-Karjalan Martoista.

Lisätietoja:

Etelä-Karjalan Martat ry, toiminnanjohtaja Tuija Valjakka, p. 010 838 5658 tai tuija.valjakka@martat.fi

Etelä-Karjalan Osuuskauppa, asiakkuus- ja hallintopäällikkö Antti Heinonen, p. 010 762 0027 tai antti.heinonen@sok.fi