Martat toteuttavat keväällä patalapputempauksen, jonka tavoitteena on yllättää ja ilahduttaa sekä kannustaa tekemään itse ja lisätä kotityön arvostusta.

Kutsumme martat tekemään kevään 2018 aikana erilaisia ja eri tekniikoilla tehtyjä patalappuja. Patalappu voi olla esimerkiksi neulottu, virkattu, ompelukoneella tehty, tilkkutyö tai vaikkapa huovutettu. Martat-lehdestä 1/2018 löydät neulotun ja ompelukoneella tehtävän patalapun ohjeen ja lehdestä 2/2018 virkatun patalapun ohjeen. Löydät Martat-lehdessä 1/2018 olleet ohjeet täältä. Virkatun patalapun ohjeet löydät täältä.

Patalaput viedään torstaina 3.5.2018 eri paikkakunnilla puistoihin ja muihin julkisiin paikkoihin. Löytäjä saa ottaa patalapun mukaansa. Patalappuja myös annettaan kädestä käteen ja sen voi viedä esimerkiksi kunnanjohtajalle tai jollekin yhteistyökumppanille. Mukaan voi olla kuka tahansa martta yksin, kässämarttaryhmät tai yhdistyksen toimijat yhdessä.

Jokaiseen patalappuun liitetään marttojen viesti. Valmiin viestikortin löydät Martat-lehdestä 2/2018 ja saat niitä kevään aikana myös piiristäsi. Voit tulostaa patalappu tagi viestin tästä. Patalappuun kannattaa myös liittää kutsu oman yhdistyksen toimintaan sekä tietoa seuraavista marttailloista ja tapahtumistanne.

Kannustamme jakamaan kuvan tehdyistä, saaduista ja löydetyistä patalapuista somessa aihetunnisteella #martalta. Instagramissa kuvan jakaneiden kesken arvotaan toukokuun lopussa marttatuotteita.

Jaa sivu