Onko puserossasi tahra? Miten laminaattilattia pestään? Miksi pyykinpesukone haisee? Näihin ja moniin muihin kodinhoitoon liittyviin kysymyksiin löydät vastauksia kodinhoito-sivustolta.

Kodeissa tehdään paljon erilaisia kotitöitä; siivotaan, pestään pyykkiä, käydään kaupassa, nikkaroidaan ja hoidetaan lapsia. Miehet ovat lisänneet kotitöiden tekemistä, mutta silti arkista pyykkikoria ja vessaharjaa käyttää yhä edelleen enemmän nainen. Tilastokeskuksen Ajankäyttötutkimuksen mukaan vuosina 2009-2010 naiset siivosivat 36 minuuttia ja miehet 17 minuuttia päivässä. Pyykkiä naiset pesivät päivittäin 16 minuuttia ja miehet 2 minuuttia. Martat kannustavat tasapuoliseen työnjakoon kotitöissä., vaikka tärkeintä toki on, että työt tulee tehtyä ja työnjakoon ollaan tyytyväisiä.

Jos pyykinpesu tai siivous on kokonaan tai osittain mysteeri tai jos haluat tietoa kodinkoneiden valinnasta ja hoidosta turvaudu Marttojen apuun:

  • Lue marttojen vinkit verkkosivuilta.
  • Katso siivousvideoita MartatTV:stä.
  • Soita Marttojen neuvontapuhelimeen 050 430 6520 (ma-ti klo 12-15) tai kysy chatissä (ke-pe klo 12-15)
  • Osallistu yksin tai ystävän kanssa kodinhoitoon liittyviille kursseille ja tapahtumiin, joita marttapiirit järjestävät ympäri Suomea. Voit myös tilata kurssin omalle ryhmällesi.
Jaa sivu