Fleksaajan wokki
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2025/05/marttaliitto_hernesuikale_kanawokki_vaaka_h.jpg
Fleksaajan wokki
Valmistusohje
MARINADI:
6 valkosipulinkynttä
3 rkl raastettua inkivääriä
6 rkl öljyä
5 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl soijakastiketta
3 rkl fariinisokeria
2 rkl sitruunamehua
LISÄKSI:
2 dl herne-härkäpapu- tai soijasuikaleita
200 g maustamattomia broilerinfileitä
300 g kiinankaalia
300 g punakaalia
200 g porkkanaa
½ purjo
1 paprika
suolaa
50 g saksanpähkinöitä
½ tl mustapippurirouhetta
1/2 ruukkua korianteria
(chiliä)
- Turvota herne- härkäpapu tai soijasuikaleet pehmeiksi liottamalla niitä kiehautetussa vedessä noin 30 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi pois.
- Tee ensin marinadi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Ota marinadista 1/3 eri astiaan. Käytä loppu hernis-suikaleiden ja broilerin marinointiin.
- Suikaloi broilerinfileet. Nosta broilerinfileet ja pehmenneet herne, -härkäpapu- tai soijasuikaleet kulhoon ja kaada 2/3 marinadista suikaleiden marinointiin. Anna suikaleiden marinoitua vähintään puoli tuntia.
- Kuori porkkanat ja suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi.
- Puolita saksanpähkinät. Kuumenna wokkipannu tai suuri paistinpannu ja paahda pähkinät kauniin tumman ruskeiksi. Siirrä pähkinät lautaselle odottamaan.
- Paista suikaleet marinadissaan kypsiksi ja kullanruskeiksi. Mausta ripauksella suolaa.
- Lisää joukkoon punakaali- ja porkkanasuikaleet ja kuullota pari minuuttia.
- Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä muutama minuutti. Kasvikset saavat jäädä napakoiksi.
- Sekoita joukkoon loppu marinadi, paahdetut pähkinät ja mustapippuri.
- Maista ja mausta hienonnetulla korianterilla ja halutessasi chilillä.
- Tarjoa vaikkapa riisin kera.
Vinkki! Pakasta loput broilerifileepakkauksesta seuraavaa kokkailukertaa varten!
Hiilijalanjälki
0.75 kg CO2 ekv
Ravintosisältö
- Energia 418 kcal/annos
- Rasva 16.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
- Proteiini 34.6 g
- Hiilihydraatti, imeytyvä 28.6 g
- Sokerit 14.2 g
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Natrium 318.9 mg
- Kalsium 189.3 mg
- Rauta 8.4 mg
- C-vitamiini 83 mg
Kokeile vaihteeksi kasvisversiota!
Pääraaka-aineet
-
200 gSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
0.5 tlMustapippuri
-
50 gPähkinä, saksanpähkinä
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
1 kplPaprika, punainen
-
0.5 purjoPurjo
-
200 gPorkkana
-
300 gPunakaali
-
300 gKiinankaali
-
200 gSoijarouhe, vaalea tai tumma
-
50 gKorianterin lehdet
-
2 rklSitruunamehu, säilykkeitä tai pullotettu
-
3 rklSokeri
-
4 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu), vähäsuolainen
-
5 rklViinietikka
-
6 rklRypsiöljy
-
3 viipaleInkivääri
-
200 gBroileri, rintafilee, nahaton
-
6 kplValkosipuli