Tofu-kasvisvokki

4 annosta

Valmistusohje

2 levyä (noin 125 g) täysjyvänuudeleita
200 g tuoreita siitakesieniä tai muita sieniä
1 iso (puna)sipuli
1 pkt tofua (esim. kylmäsavu)
1 rkl öljyä
1 ps (500 g) pakastevokkivihanneksia
1 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
½ tl jauhettua tai tuoretta raastettua inkivääriä pala
mustapippuria myllystä
(silputtua korianteria)

1. Puhdista sienet tarvittaessa ja paloittele isoimmat.
2. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori inkivääri ja raasta se. Pilko tofu.
3. Laita vesi kiehumaan.
4. Paista sipulia, sieniä hetki öljyssä. Lisää joukkoon tofu, kääntele ja anna kuumentua. Lisää kohmeiset kasvikset ja jatka paistamista noin 5 minuuttia kovalla lämmöllä.
5. Laita nuudelit kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Valuta kypsät nuudelit lävikössä.
6. Sekoita vesi, soija- ja chilikastike keskenään. Kaada seos pannulle muiden ainesten joukkoon. Kiehauta.
7. Nostele wokkiin valutetut nuudelit. Sekoita varoen.
8. Maista ja mausta tarvittaessa chilikastikkeella ja soijalla. 9. Ripottele pinnalle halutessasi silputtua korianteria.

Testattu Marttakeittiössä

Katso video

Hiilijalanjälki
0.86 kg CO2 ekv
  • Energia 283 kcal/annos
  • Rasva 8.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 13.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.2 g
  • Sokerit 10 g
  • Kuitu, kokonais- 6.1 g
  • Natrium 1052.7 mg
  • Kalsium 319.6 mg
  • Rauta 7.6 mg
  • C-vitamiini 59.7 mg