Ainesosat

  • 125 g
    Nuudeli, täysjyvävehnä
  • 200 g
    Siitakesieni
  • 1 iso annos (100.0 g)
    Sipuli
  • 300 g
    Tofu, soijavalmiste, soijapapujuusto
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 500 g
    Wok-kasvikset, porkkana, herkkusieni, sipuli, paprika, herne
  • 1 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 3 rkl
    Maustekastike, soijakastike
  • 2 rkl
    Maustekastike, sweet chili sauce, makea chilikastike
  • 15 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1/4 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 283 kcal/annos
  • C-vitamiini 59.7 mg
  • Rauta 7.6 mg
  • Kalsium 319.6 mg
  • Natrium 1052.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.1 g
  • Sokerit 10 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.2 g
  • Proteiini 13.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 8.3 g

Valmistusohje

2 levyä (noin 125 g) täysjyvänuudeleita
200 g tuoreita siitakesieniä tai muita sieniä
1 iso (puna)sipuli
1 pkt tofua (esim. kylmäsavu)
1 rkl öljyä
1 ps (500 g) pakastevokkivihanneksia
1 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta
½ tl jauhettua tai tuoretta raastettua pala inkivääriä
mustapippuria myllystä
(silputtua korianteria)

1. Puhdista sienet tarvittaessa ja paloittele isoimmat. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori inkivääri ja raasta se. Pilko tofu.
2. Laita vesi kiehumaan.
3. Paista sipulia, sieniä hetki öljyssä. Lisää joukkoon tofu, kääntele ja anna kuumentua. Lisää kohmeiset kasvikset ja jatka paistamista noin 5 minuuttia kovalla lämmöllä.
4. Laita nuudelit kiehuvan suolalla maustettuun veteen. Valuta kypsät nuudelit lävikössä.
5. Sekoita vesi, soija- ja keskenään. Kaada seos pannulle muiden ainesten joukkoon. Kiehauta.
6. Nostele wokkiin valutetut nuudelit. Sekoita varoen. Maista ja mausta tarvittaessa chilikastikkeella ja soijalla. Ripottele pinnalle halutessasi silputtua korianteria.

Katso video

Jaa sivu