Ainesosat

  • 350 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1 dl
    Kaurahiutale
  • 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 4 g
    Valkosipuli
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 1/5 tl
    Cayennepippuri
  • 15 tl
    Rypsiöljy

Reseptin ravintosisältö

Energia 79 kcal/annos
  • C-vitamiini 5 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 12.5 mg
  • Natrium 61.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 0.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 4.4 g
  • Proteiini 2.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.5 g
  • Rasva 6.1 g

Valmistusohje

1 keskikokoinen kesäkurpitsa (n. 5 dl valmista raastetta)
2–3 munaa
1 dl kaurahiutaleita
noin ½ dl vehnäjauhoja
yrttisuolaa
1–2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
cayennepippuria tai tabascoa

paistamiseen: öljyä tai voita

  1. Raasta kurpitsa hienoksi raasteeksi.
  2. Lisää munat, hiutaleet ja jauhot.
  3. Mausta seos yrttisuolalla, murskatuilla valkosipulinkynsillä, mustapippurilla ja ripauksella tabascoa tai cayennepippuria.
  4. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
  5. Paista taikinasta ohukaispannulla lettuja.


    Voit ripotella kuumien lettujen päälle vähän juustoraastetta.
    Tarjoile letut esimerkiksi minttukastikkeen kanssa.

Jaa sivu