Minttukastike
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/minttukastikenetti.jpg
-
Avainsanat:
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Kastikkeet
- Munaton
Valmistusohje
1 tlk (200 g) maustamatonta (turkkilaista) jogurttia tai kermaviiliä
2 tl kuivattua tai 2 rkl tuoretta minttua
2 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
- Anna maustua hetki jääkaapissa.
- Peitä kulho esim. lautasella.
–
Tarjoa esimerkiksi salaatin kastikkeena tai falafel-pyöryköiden kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 5.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.4 g
- Proteiini 2.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
- Sokerit 4.9 g
- Kuitu, kokonais- 0.2 g
- Natrium 170.5 mg
- Kalsium 72.7 mg
- Rauta 0.4 mg
- C-vitamiini 2.7 mg
Ainesosat
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1/6 dlSitruunamehu
-
2 tlHunaja
-
2 rklMinttu, tuore
-
200 gJogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 %