Kotitekoiset hampurilaiset

6 annosta

Valmistusohje

6 sämpylää

Hampurilaissämpylät
1 dl maitoa
1 dl vettä
1 rkl sokeria
25 g hiivaa
1 kananmuna
½ – 1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Pinnalle:
1-2 rkl maitoa
2 rkl seesaminsiemeniä

1. Lämmitä vesi-maitoseos kädenlämpöiseksi.
2. Lisää sokeri ja liuota joukkoon hiiva.
3. Vispaa seokseen kananmuna, suola ja kaksi desiä jauhoja. Lisää loput jauhot ja öljy.
4. Alusta taikina ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
5. Jaa taikina kuuteen osaan ja pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota peitettynä n. 15 minuuttia.
6. Sivele sämpylät maidolla ja ripottele päälle siemeniä.
7. Paista sämpylät uunissa 225°C:ssa  noin 12 minuuttia.

Kidneypapupihvit
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tlk (n. 230g) kidneypapuja
2 pientä porkkanaa
1 dl kaurahiutaleita
0,5 dl korppujauhoja
2 rkl perunajauhoja
tilkka vettä
1 tl chilijauhetta
1 tl juustokuminaa
suolaa ja pippuria

1. Leikkaa sipulit kuutioiksi ja kuullota niitä halutessasi hetki pannulla.
2. Raasta porkkanat.
3. Soseuta valutetut ja huuhdellut pavut, porkkanaraaste ja paistetut sipulit sauvasekoittimella.
4. Lisää kaurahiutaleet, korppujauhot, perunajauhot ja mausteet massaan. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jotta saat massasta muotoiltavan.
5. Muotoile massasta pihvejä ja paista ne öljyssä pannulla tai grillissä.

Hampurilaisten kanssa maistuu ihana coleslaw.

Hiilijalanjälki
0.27 kg CO2 ekv
  • Energia 384 kcal/annos
  • Rasva 9.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Proteiini 13.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 65.9 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.6 g
  • Natrium 633.2 mg
  • Kalsium 94.8 mg
  • Rauta 3.5 mg
  • C-vitamiini 2.8 mg