Valmistusohje

500 g varhais- tai valkokaalia
2 porkkanaa

Kastike:
1 dl kevytmajoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
1 rkl sinappia
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria

Koristeeksi: persiljaa

  1. Sekoita kastikeaineet tilavassa kulhossa.
  2. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Raasta kuoritut porkkanat. Hienonna persilja.
  3. Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa.

Ainesosat

  • 500 g
    Valkokaali, keräkaali
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 dl
    Majoneesi, rasvaa 27-33 %
  • 200 g
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1 rkl
    Viinietikka
  • 1 rkl
    Sinappi
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Sokeri
  • 1/4 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Persilja

Reseptin ravintosisältö

Energia 110 kcal/annos
  • C-vitamiini 34.1 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 86 mg
  • Natrium 191.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Rasva 7.1 g
Jaa sivu