Valmistusohje

500 g varhais- tai valkokaalia
2 porkkanaa

Kastike:
1 dl kevytmajoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
1 rkl sinappia
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria

Koristeeksi: persiljaa

  1. Sekoita kastikeaineet tilavassa kulhossa.
  2. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Raasta kuoritut porkkanat. Hienonna persilja.
  3. Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö

Energia 110 kcal/annos
  • C-vitamiini 34.1 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • Kalsium 86 mg
  • Natrium 191.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Rasva 7.1 g
Jaa sivu