Valmistusohje

500 g varhais- tai valkokaalia
2 porkkanaa
1 sipuli

Kastike:
1 dl kevytmajoneesia
2 dl kermaviiliä
2-3 rkl viinietikkaa tai sitruunanmehua
2 rkl sinappia
suolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria

Koristeeksi: persiljaa

  1. Sekoita kastikeaineet tilavassa kulhossa.
  2. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Raasta kuoritut porkkanat.
  3. Hienonna sipuli ja persilja.
  4. Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa.
  5. Koristele hienonnetulla persiljalla.

Testattu Marttakeittiössä

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 129 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 7.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.3 g
  • Proteiini 3.1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.6 g
  • Sokerit 9.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 226.6 mg
  • Kalsium 102.3 mg
  • Rauta 0.7 mg
  • C-vitamiini 35.5 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus