Coleslaw
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/coleslaw.jpg
-
Avainsanat:
- Kesä
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
- Syksy
Valmistusohje
500 g varhais- tai valkokaalia
2 porkkanaa
Kastike:
1 dl kevytmajoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
1 rkl sinappia
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria
Koristeeksi: persiljaa
- Sekoita kastikeaineet tilavassa kulhossa.
- Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Raasta kuoritut porkkanat. Hienonna persilja.
- Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
110
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- Rasva 7.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
- Proteiini 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
- Sokerit 7.7 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 191.7 mg
- Kalsium 86 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 34.1 mg
Ainesosat
-
2 rklPersilja
-
1/4 tlMustapippuri
-
1/2 tlSokeri
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklSinappi
-
1 rklViinietikka
-
200 gKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1 dlMajoneesi, rasvaa 27-33 %
-
2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
500 gValkokaali, keräkaali