Valmistusohje

500 g varhais- tai valkokaalia
2 porkkanaa

Kastike:
1 dl kevytmajoneesia
1 dl kermaviiliä
1-2 rkl sitruunanmehua tai viinietikkaa
1 rkl sinappia
1/4 tl suolaa
1/2 tl sokeria
1/4 tl mustapippuria

Koristeeksi: persiljaa

  1. Sekoita kastikeaineet tilavassa kulhossa.
  2. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä. Raasta kuoritut porkkanat. Hienonna persilja.
  3. Lisää salaattiainekset kulhoon kastikkeen joukkoon ja sekoita hyvin. Anna salaatin maustua jääkaapissa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 110 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 7.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.7 g
  • Sokerit 7.7 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 191.7 mg
  • Kalsium 86 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 34.1 mg
Jaa sivu