Valmistusohje

3,5 dl neljän viljan hiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,75 tl suolaa
2 dl hienoa lantturaastetta (n. 100 g)
0,5 dl öljyä
2,5 dl vettä

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos teet rieskoja alle 1-vuotiaalle, jätä suola ohjeesta pois.
2. Lisää joukkoon lantturaaste, vesi ja öljy.
3. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille uunipellille keoiksi. Taputa keot jauhotetulla kädellä rieskoiksi.
4. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia.

Vinkki! Kokeile tehdä rieskat palsternakasta tai porkkanasta.

Lantturieskojen päälle sopii maukas hernelevite.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 3.3 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • Kalsium 102 mg
  • Natrium 244.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.3 g
  • Sokerit 0.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 14.7 g
  • Proteiini 2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.4 g
  • Rasva 4.6 g

Kommentit (2)

  1. Hei,
    Saako vaihtaa vehnäjauho muuhun jauhon? Riisi, maissi, gluteenittoman seos jne?

    T. Ljuba

    • Hei, jauhon ja hiutaleet voi hyvin vaihtaa myös gluteenittomaan vaihtoehtoon.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*