Valmistusohje

200 g pakasteherneitä
2 rkl auringonkukan siemeniä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
0,25 tl suolaa

1. Sulata pakasteherneet. Kotimaisia herneitä ei tarvitse kiehauttaa.
2. Paahda auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla, kunnes saavat hieman väriä.
3. Purista sitruunasta mehu.
4. Soseuta herneet ja siemenet sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää öljy ja sitruunanmehu ja mausta seos suolalla.
5. Nauti leivän päällä.

Vinkki! Lisämakua saat hienontamalla joukkoon yhden valkosipulinkynnen.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 37 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.1 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 6.5 mg
  • Natrium 38.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 2.4 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 2.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*