Hernelevite
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/07/Martat_lantturieskat_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
200 g pakasteherneitä
2 rkl auringonkukan siemeniä
1 rkl sitruunamehua
2 rkl öljyä
0,25 tl suolaa
1. Sulata pakasteherneet. Kotimaisia herneitä ei tarvitse kiehauttaa.
2. Paahda auringonkukan siemeniä kuivalla pannulla, kunnes saavat hieman väriä.
3. Purista sitruunasta mehu.
4. Soseuta herneet ja siemenet sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää öljy ja sitruunanmehu ja mausta seos suolalla.
5. Nauti leivän päällä.
Vinkki! Lisämakua saat hienontamalla joukkoon yhden valkosipulinkynnen.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
37
kcal/annos
- C-vitamiini 3.1 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 6.5 mg
- Natrium 38.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0.6 g
- Sokerit 0.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.4 g
- Proteiini 1.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Rasva 2.9 g
Ainesosat
-
200 gpakasteherneitä
-
2 rklauringonkukan siemeniä
-
15 gsitruunamehua
-
2 rklöljyä
-
0.25 tlsuolaa