Valmistusohje

noin 18 pihviä

5 dl keitettyjä kikherneitä tai ruskeita papuja
1 sipuli
1 punainen chili
4 valkosipulinkynttä
3 rkl öljyä
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl hienonnettuja korianterinsiemeniä
½ tl jauhettua maustepippuria
1 dl paahdettuja, rouhittuja maapähkinöitä
1 dl korppujauhoja
1 dl vettä
1 dl juustoraastetta

  1. Jauha pavut tehosekoittimessa. Sauvasekoittimellakin hienontaminen onnistuu, jos sekoitat joukkoon hiukan vettä.
  2. Hauduta öljyssä pannulla hetki hienonnettua sipulia ja chiliä sekä puserrettuja valkosipulinkynsiä.
  3. Yhdistä kaikki aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
  4. Tee taikinasta litteitä pihvejä ja paista niitä öljyssä pannulla muutama minuutti kummaltakin puolelta.

Vinkki! Pihvit voi tarjoilla esimerkiksi chilidippikastikkeen kanssa.

Reseptin ravintosisältö

Energia 85 kcal/annos
  • Rasva 5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Proteiini 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 7.4 g
  • Sokerit 0.8 g
  • Kuitu, kokonais- 1.4 g
  • Natrium 20.7 mg
  • Kalsium 36.9 mg
  • Rauta 0.9 mg
  • C-vitamiini 3.4 mg

Kommentit (3)

  1. Todella herkullisia! Otin ohjeen ylös myös itselleni. Pähkinöitä ja sipulia emme käyttäneet yliherkkyydestä johtuen, mutta mitään emme jääneet kaipamaan. Kiitos hyvästä reseptistä!

  2. Ihan superhyviä tuli, vaikka mausteista puuttui jeera ja korianteri, ja maapähkinät korvasin auringonkukansiemenillä. Tarjosin uunijuuresten kanssa, maistuivat hyvin taaperollekin. 🙂 Kiitos ohjeesta!

    • Kiitos positiivisesta palautteesta!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu