Munakokkeli

G

Valmistusohje

(2 annosta)

4 munaa
1 dl kevytmaitoa
0,5 tl suolaa
0,25 tl valkopippuria
1,5 rkl margariinia tai voita

Riko munat kulhoon. Sekoita munien rakenne rikki. Lisää maito ja mausteet. Älä vatkaa kokkeliseosta.
Sulata margariini kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada kokkeliseos kattilaan ja kokoa hyytynyttä munamassaa reunoilta keskelle. Älä anna seoksen ruskistua. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. Voit lisätä kokkeliin esimerkiski pinaattia tai kiehautettuja nokkosia. Tarjoa munakokkeli esimerkiksi savukalan seurana.

(Huom. Jos noudatat FODMAP-ruokavaliota, käytä valmistuksessa laktoosittomia maitotuotteita.)

Lue lisää Kasvista poikien pöytään -kampanjasta täältä!

Katso video