Korean cuisine – In English – TÄYNNÄ/FULL

A typical Korean meal consists of several small dishes that are seasoned with ginger, soy sauce, sesame seeds and other lovely flavors. A signature for Korean cuisine is the generous use of different spices compared to its neighboring countries China and Japan. During the cooking class we will prepare e.g. bulgogi beef, bibim guksu noodles

Japanilainen ilta

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. ramen-keittoa ja okonomiyaki-pannukakkua. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 7.3.2022 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu

Kasvisten fermentointi – Silkkaa hapatusta!

Hapattaminen on huippu juttu! Se on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja kurssin aikana jokainen pääsee laittamaan oman hapankaalin alulle. Valmistamme myös kimchiä, jonka sanotaan olevan maailman terveellisin ruoka, ja tutustumme moniin muihin hapatettuihin ruokiin. Kurssilla käytetään hapatettuja tuotteita myös ruoanlaitossa, kun valmistamme yhteisen päivällisen. Tietoa ruokakurssista Kurssi

Lähi-idän keittiöt -verkkoruokakurssi

Lähi-idän alue on ollut tärkeä kaupankäynnin keskus Euroopan, Afrikan ja Aasian yhtymäkohdassa, mikä on osaltaan vaikuttanut Lähi-idän monipuolisen ruokakulttuurin muodostumiseen. Oliiviöljy, sitruuna, kikherneet, värikkäät kasvikset, paksut jogurttikastikkeet, tuoreet yrtit sekä intialaiset mausteet ovat ominaisia raaka-aineita Lähi-idän keittiössä. Kurssilla valmistetaan muun muassa maukkaita falafeleja ja raikasta tabbouleh-lisuketta. Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 24.3.2022 klo 17.00–19.00 Opettaja lähettää n.

Ruokamarttojen ketjukoulutus- Makua mausteilla

Tuoreen inkiväärin ja yrttien tuoksu, pippurin ihana polte ja voin sihahdus kuumalla valurautapannulla… Tuoksut, maut ja tuntemukset ovat kaikki läsnä ruoassa. Ruoan kautta voimme matkata niin lapsuuteen ja makumuistoihin, kuin unelmoida retkistä jopa maailman kaukaisimpiin kolkkiin. Ruoanvalmistuksessa paras opettaja ja työväline on oma makuaisti. Tämän koulutuksen tarkoituksena on tuottaa suuria makuelämyksiä sekä rohkaista ja inspiroida

Parhaat aamupalat -verkkoruokakurssi

Tällä kurssilla viedään aamupalat uudelle tasolle! Näillä vinkeillä onnistut arjessa sekä viikonloppubrunsseilla takuuvarmasti. Valmistamme kurssilla kananmunia kahdella tapaa — opetamme täydellisen munakokkelin salaisuuden sekä vinkin mitä ilman paistetut kananmunat eivät ole enää entisensä. Valmistamme myös mehevät amerikkalaistyyliset pannarit sekä opetelemme täydellisen kaurapuuron kaavan. Kurssilla ei käytetä erikoisraaka-aineita. Kurssilla käytetään munia ja maitotuotteita. Verkkoruokakurssi järjestetään lauantaina

Ihanat kakut- TÄYNNÄ

Kevään ja kesän juhlapöydissä huomion vangitsee kaunis kakku. Se voi olla perinteinen täytekakku, suussa sulava moussekakku tai täyteläinen suklaakakku. Kokeilemme myös täysin vegaanisen kakun tekemistä. Kurssin aikana perehdytään erilaisten kakkujen valmistukseen ja illan päätteeksi katetaan yhteinen kakkubuffetpöytä, jonka ääressä pääsee maistelemaan yhdessä valmistettuja herkkuja. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 3.5.2022 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin

Villiyrtit lautasella

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkujuomasta jälkiruokaan. Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat kulloisenkin päivän saaliin mukaan vaihtelevasti esimerkiksi voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki ja käenkaali. Kurssilla annetaan myös vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käsittelyyn. Kurssi järjestetään 19.5.2022 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 60 €, marttajäsenille 50 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Vaaleaa hapanjuurileipää

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 17.11.2021 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Taidolla töihin -koulutus maahanmuuttajanaisille

Taidolla töihin – Tervetuloa koulutukseen!   Taidolla töihin -koulutus kestää 4 viikkoa (6.9.–1.10.2021). Koulutus on ilmainen ja käytännönläheinen. Puhumme helppoa suomea.   Koulutukseen pääsee yli 18-vuotiaat maahanmuuttajanaiset.   Koulutuksesta saa todistuksen ja 4 osaamispistettä.   Koulutuksessa opit esimerkiksi  Tunnistamaan omat taitosi ja vahvuutesi  Tekemään oman CV:n, työhakemuksen ja työhakemusvideon  Etsimään työpaikkoja ja koulutuksia   Tekemään tiimityötä Arjen taitoja, kuten keittiötyöskentelyä ja suomalaista ruokakulttuuria. Laitamme myös joka viikko yhdessä ruokaa Uudenmaan