Georgia – TÄYNNÄ

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia,  mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssikerran aikana valmistetaan mm. lobio-muhennosta, khinkali-nyyttejä ja hatsapuri-leipää. Tule oppimaan ja ihastumaan georgialaiseen keittiöön! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 26.8.2021 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). 

Kiinan Sichuan – PERUTTU

Mausteinen Sichuanin eli Setšuanin ruoka hurmaa! Ruuissa käytetään runsaasti papuja, tofua ja erilaisia maustekastikkeita, soijaa, seesamiöljyä ja tietenkin jännittävää sichuaninpippuria, jonka sanotaan olevan sichuanilaisen keittiön sydän. Kurssilla valmistetaan mm. kung pao-kanaa sekä mapo tofua. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 29.9.2021 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

English Afternoon Tea – PERUTTU

Teetuokio englantilaiseen tyyliin vie matkalle teemakujen maailmaan. Kattaukseen kuuluvat tietenkin itseoikeutetut teen seuralaiset: houkuttelevat voileivät, skonssit ja sitruuna- marenkipiiras. Entä miten valmistuvat legendaariset Bara Brith ja Victoria Sponge? Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 23.10.2021 klo 10.00–13.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).  Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja

Kokataan yhdessä texmexiä

Lasten ja aikuisten yhteisellä ruokakurssilla valmistetaan herkullista texmex- ruokaa kuten enchiladoja, quesadilloja, salsaa ja kastikkeita! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 18.9.2021 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 60 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita lapsen ikä ilmoittautuessasi lisätietoja -kenttään. Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja

Persialainen keittiö – TÄYNNÄ

Ruusuvettä, granaattiomenaa, sitruksia, yrttejä, pähkinöitä, riisiä ja paksua jugurttia! Persilainen keittiö hurmaa kasvisten runsaudella ja niiden monipuolisella käytöllä sekä raikkailla mauillaan. Persilainen keittiö kylpee yrteissä kuten tillissä, persiljassa, korianterissa ja ruohosipulissa. Happamuutta ruokiin tuo sitruunat, jugurtti ja suussa ihanasti poksuva granaattiomena. Keittiön kulmakivi on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan iranilainen riisi, josta kurssilla valmistetaan kullanruskea rapea sahramilla

Portugalin makuja

Sijaintinsa ansiosta erilaiset kala- ja äyriäisruoat ovat portugalilaisen ruoan keskiössä. Etenkin turska, eli bacalhau, sekä sardiinit ovat kalaruokien kulmakiviä. Portugalilaiset suosivat tuoreita raaka-aineita ja heidän aromikas oliiviöljy on tärkeä osa ruoanvalmistusta. Kurssilla valmistetaan mm. caldeirada kalapataa, caldo verde keittoa ja pastéis de nata kermaleivoksia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 9.9.2021 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu

Syksyn paras salaattipöytä

Syksyn maukkaimmat salaatit löytyvät tältä kurssilta! Ruokaisat ja lisukesalaatit pääsevät pääosaan, kun käyttöön otetaan syksyn paras sato. Opit myös täydellisen salaatin kaavan. Huom! Kurssi on erilainen, kuin kevään salaattikurssi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 20.9.2021 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

Vaaleaa hapanjuurileipää – TÄYNNÄ

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 2.9.2021 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin

Pohjois-Italia- TÄYNNÄ!

Vahvan ruokaperinteen omaavasta Pohjois-Italiasta ovat kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja valmistamme muun muassa täyteläistä sahramirisottoa, pesto genovesea ja hasselpähkinätorttua. Polentaa unohtamatta! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 16.11.2021 klo 17.00–20.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A.  Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja

Kasvisten fermentointi – Silkkaa hapatusta!

Hapattaminen on huippu juttu! Se on edullinen säilöntätapa, jossa myös raaka-aineiden ravintoarvo säilyy hyvänä. Kurssilla tutustutaan hapattamisen saloihin ja kurssin aikana jokainen pääsee laittamaan oman hapankaalin alulle. Valmistamme myös kimchiä, jonka sanotaan olevan maailman terveellisin ruoka, ja tutustumme moniin muihin hapatettuihin ruokiin. Kurssilla käytetään hapatettuja tuotteita myös ruoanlaitossa, kun valmistamme yhteisen päivällisen. Tietoa ruokakurssista Kurssi