Parhaat sieniruoat -verkkoruokakurssi-PERUTTU!

Sienistä on moneksi! Kurssilla tutustutaan ruokasienien monipuoliseen käyttöön keittiössä ja valmistetaan ateriakokonaisuus eri sienilajeja hyödyntäen, saatavuuden mukaan. Saat samalla hyviä säilöntävinkkejä. Kurssilla valmistetaan mm. kuohkeaa sieni-cappuccinoa, sieni-fetamuffinsseja sekä aterian kruunaa tateilla maustettu jälkiruoka. Tule ihastumaan metsiemme aarteisiin! Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 23.9.2021 klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille

Villiyrttiretki Uutelassa

Lähde mukaan retkelle lähiluontoon! Retkellä opitaan tunnistamaan syötäviä kasveja ja keräillään niitä luonnosta. Asuinympäristön viheralueet tarjoavat tuoreita ja herkullisia salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Keskitymme retkellä yleisimpiin ja helpoimmin tunnistettaviin villiyrtteihin. Tietoa neuvontaretkestä Retki järjestetään maanantaina 31.5. klo 17-19.30. Retki järjestetään Helsingissä Uutelan ulkoilualueella, kokoontuminen Kahvila Kampelan edessä. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3 km.

Villiyrttiretki Herttoniemessä

Lähde mukaan retkelle lähiluontoon! Retkellä opitaan tunnistamaan syötäviä kasveja ja keräillään niitä luonnosta. Asuinympäristön viheralueet tarjoavat tuoreita ja herkullisia salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Keskitymme retkellä yleisimpiin ja helpoimmin tunnistettaviin villiyrtteihin. Tietoa neuvontaretkestä Retki järjestetään torstaina 20.5. klo 17-19.30. Retki järjestetään Helsingin Herttoniemessä. Aloituspaikka on Herttoniemen liikuntapuisto (Siilitie 12). Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3

Villiyrttiretki Puolarmaarissa

Lähde mukaan retkelle lähiluontoon! Retkellä opitaan tunnistamaan syötäviä kasveja ja keräillään niitä luonnosta. Asuinympäristön viheralueet tarjoavat tuoreita ja herkullisia salaatti-, mauste- ja teeaineksia. Keskitymme retkellä yleisimpiin ja helpoimmin tunnistettaviin villiyrtteihin. Tietoa neuvontaretkestä Retki järjestetään tiistaina 25.5. klo 17-19.30. Retki järjestetään Espoon Puolarmaarissa. Aloituspaikan osoite: Puolarmaari 10, 02210 Espoo. Kävelemme vaihtelevassa maastossa ja matkaa kertyy 2-3

Hurmaava Thaimaa -verkkoruokakurssi – PERUTTU

Thai-ateriassa makeat, suolaiset, kirpeät, voimakkaat ja tuliset maut kohtaavat toisensa sulassa sovussa. Thaimaalaisessa keittiössä makua antavat esimerkiksi kala- ja osterikastikkeet, currytahnat, inkivääri, chilit, kookos ja lime. Kurssilla valmistetaantulinen som tam porkkanasalaatti, yrttinen larb -jauhelihasalaatti sekä perinteinen kookosmaitoon tehty thaicurry.  Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään torstaina 20.4 klo 17-19.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän

Pohjois-Italia -verkkoruokakurssi – PERUTTU

Vahvan ruokaperinteen omaavasta Pohjois-Italiasta ovat kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja valmistamme muun muassa täyteläistä parmankinkku-broileria sekä paistettua polentaa. Tietoa ruokakurssista Verkkoruokakurssi järjestetään lauantaina 27.3.2021 klo 11.00–13.00.  Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin, jolla

Vietnamilainen keittiö -verkkoruokakurssi

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa ja riisipaperirullia. Verkkoruokakurssi järjestetään tiistaina 23.3.2021 klo 17.00–19. Opettaja lähettää ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan,

Tuorepastaa pastakoneella – verkkokurssi

Löytyykö kaapistasi pastakone, mutta sen käyttö on jäänyt vähälle? Tällä kurssilla pääset mukaan valmistamaan tuorepastataikinaa ja muotoilemaan sitä pastakoneella. Saat myös vinkkejä kypsennykseen sekä pastakastikkeisiin. Tietoa taida taito -kurssista  Kurssi järjestetään keskiviikkona 24.2.2021 klo: 18.00–19.00. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen tapahtumaa sinulle ohjeet kurssialueelle liittymisestä.  Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin, jolla kurssille ilmoittaudut. Olethan tarkkana,

Ruokamarttojen ketjukoulutus Yhden Kattilan Taktiikka -verkkoruokakurssi

Kurssilla opitaan miten voit valmistaa aterian mahdollisimman vähillä välineillä. Ateriat ovat nopeita valmistaa ja jälkityötkin sujuvat sukkelasti. Yhden kattilan taktiikalla valmistat monipuolisia aterioita kiireisessäkin arjessa, pienessä keittiössä tai mökillä. Kurssi on tarkoitettu kaikille ruokamartoille sekä ruokamartoiksi haluaville. Kurssin jälkeen suositus on, että ruokamartta järjestää teeman mukaisen etä- tai lähi-illan tai ruokakurssin omalle yhdistykselle tai muille

Parasta arkiruokaa 1: Mausteiden maailma -verkkoruokakurssi

Haluatko saada uusia ideoita arjen ruoanlaittoon ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla perehdytään erityisesti maustamisen saloihin. Opit käyttämään sekä kuivattuja että tuoreita mausteita monipuolisesti. Kurssilla valmistetaan nopeita ja edullisia arkiruokia, joissa maut ovat kohdallaan. Kurssilla saat vinkkejä arjen ruoanlaiton helpottamiseksi, ja opit lisää erilaisista raaka-aineista sekä ruoanlaiton perustekniikoista.   Verkkoruokakurssi järjestetään maanantaina 8.3.2021 klo 17.00–19.00 Opettaja lähettää