Kestävästi kalaa -verkkoruokakurssi

Haluatko oppia käyttämään erilaisia kotimaisia kaloja ruoanvalmistuksessa ja kehittyä kotikokkina? Tällä kurssilla opitaan valmistamaan erilaisia kalaruokia käyttäen tuoretta kotimaista kalaa että pakaste- ja säilyketuotteita. Opit valmistamaan terveellisiä, herkullisia ja nopeita kalaruokia. Kurssilla valmistetaan muun muassa kalapuikkoja ja ranskalainen kalakeitto bouillabaisse. Verkkoruokakurssi järjestetään maanantaina 12.4.2021 klo 17.00–19.00 Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja

New Yorkin brunssi -verkkoruokakurssi

Brunssia ei varmastikaan keksitty New Yorkissa, mutta kaupunki on selkeästi muovannut siitä täydellisen versionsa. Jokainen kaupungissa käynyt varmasti tietää, että brunssia tarjoillaan viikonloppuisin Harlemista Greenpointiin ja West Villagesta South Brooklyniin! Tällä kurssilla teemme tuttuja brunssin kestosuosikkeja, kuten pekonia, kananmunia ja muffineja – tuhtiin New Yorkin tyyliin. Kurssin jälkeen ei tarvitse ylittää Atlantia nauttiakseen autenttisesta New

Kokataan yhdessä kasvisruokaa -verkkoruokakurssi

Lasten ja aikuisten yhteisellä ruoanlaittokurssilla valmistetaan herkullinen kasvisruoka-ateria. Verkkoruokakurssille voi osallistua koko perheen voimin tai yhdessä lapsen kanssa. Valmistamme muun muassa kasvislasagnea ja porkkanapiirakkaa, jotka valmistuvat omassa kotikeittiössä yhdessä kokkaillen. Tietoa kurssista  Verkkoruokakurssi järjestetään tiistaina 30.3.2021 klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan, että materiaalit lähetetään siihen sähköpostiin,

Marokon makuja – PERUTTU

Tee yhden illan makumatka Pohjois-Afrikkaan! Marokkolainen ruoka pehmeän mausteista, ja siinä maistuu esimerkiksi korianteri, kaneli, pippurit sekä sitruuna. Valmistamme kurssilla muun muassa tagine-pataruokaa karitsasta ja kasviksista sekä chermoula-tahnalla maustettua kalaa. Lisukkeeksi teemme Marokon kansallisruokaa kuskusia, jota voi maustaa monin eri tavoin. Illan päätteeksi nautimme minttuteetä ja pientä makeaa.  Kurssi järjestetään maanantaina 18.1.2021 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).

Pohjois-Italia – VERKKORUOKAKURSSI

Vahvan ruokaperinteen omaavasta Pohjois-Italiasta ovat kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja valmistamme muun muassa täyteläistä parmankinkku-broileria sekä paistettua polentaa. Tietoa kurssista  Verkkoruokakurssi järjestetään tiistaina 2.2.2021 klo 17.00–19.00.  HUOM! Kurssi järjestetään etäopetuksena. Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan, etäkurssilla käytettävän linkin ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen.   Huomioithan, että

Viehättävä Vietnam – Huom! Kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa ja riisipaperirullia. Pääkaupunkiseudulla koronarajoitukset jatkuvat, joten kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina. Kurssin ohjaaja on paikan ostaneisiin

Georgialaista kasvisruokaa -verkkoruokakurssi

Sanonta kuuluu, että georgialaiset elävät syödäkseen. Täyteläisessä ruoassa käytetään runsaasti kasviksia, mausteita, yrttejä, juustoa ja pähkinöitä. Kurssin kaikki ruoat sopivat lakto-ovovegetaariseen ruokavalioon. Tule kokemaan, oppimaan ja ihastumaan gruusialaiseen keittiöön! Kurssilla valmistetaan muun muassa hatsapurileipää sekä munakoisorullia.  Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään tiistaina 13.4. klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia ruokaohjeet, ostoslistan ja ohjeet verkkokurssille osallistumiseen. Huomioithan,

Viehättävä Vietnam – verkkoruokakurssi

Vietnamin ruokakulttuuri on runsas ja monipuolinen. Sen keittiö on yhdistelmä itämaisia raaka-aineita ja useiden eri keittiöiden vaikutteita. Tuoreet raaka-aineet, runsas yrttien käyttö ja maukkaat kastikkeet antavat ruoille valloittavan tuoksun ja maun. Kurssilla on luvassa raikkaita ja mausteisia vietnamilaisia herkkuja, kuten pho-keittoa ja riisipaperirullia. Tietoa kurssista Verkkoruokakurssi järjestetään tiistaina 27.4. klo 17.00–19.00.  Opettaja lähettää n. viikkoa ennen kurssia

Kalankäsittelyn perusteet – PERUTTU

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista – KURSSI ON PERUTTU Osallistujia on informoitu kurssin peruuntumisesta sähköpostitse. Kurssi järjestetään torstaina 18.2.2021 klo 17.00–21.00. Kurssi pidetään Helsingin

Slaavien keittiössä – PERUTTU

Kurssilla valmistamme perinteisiä herkkuja eri slaavikeittiöistä. Keskeisinä raaka-aineina ovat muun muassa kala, sienet, tattari, hapankaali ja smetana.  Ruokalistalta löytyy esimerkiksi runsas venäläinen zakuska-alkupalapöytä, valkovenäläiset draniki-perunaletut ja puolalaiset pierogi-taikinanyytit. Jälkiruoan kyytipoikana nautitaan tietenkin vahvaa mustaa teetä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 19.4. klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50