Kokataan yhdessä meksikolaista – TÄYNNÄ

Lasten ja aikuisten yhteisellä kokkauskurssilla valmistetaan herkullinen meksikolainen ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 3.10.2020 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 60 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita lapsen ikä ilmoittautuessasi lisätietoja -kenttään. Kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden

Kiinan Sichuan – TÄYNNÄ

Mausteinen Sichuanin eli Setšuanin ruoka on hurmannut monet suomalaiset. Ruoissa käytetään runsaasti papuja, tofua ja erilaisia maustekastikkeita, soijaa, seesamiöljyä ja tietenkin jännittävää sichuaninpippuria, jonka sanotaan olevan sichuanilaisen keittiön sydän. Kurssilla valmistetaan muun muassa mapo-tofua, wonton-nyyttikeittoa ja kung pao-kanawokkia. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 9.11.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta

Vegaanin joulu – Huom! Kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina

Mitä kattaa vegaanin joulupöytään? Entä miten valmistaa makeita jouluherkkuja vegaanisesti? Kokkaamme yhdessä perinteisisiä jouluruokia ja -makuja vegaanisina versioina sekä kokeilemme joulupöydän uusia suosikkeja. Valmistamme kurssikerralla aterian alkuruoasta jälkiruokaan. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 15.12.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

Kokataan yhdessä kalaruokia – PERUTTU

Tämän kurssin teemana on maistuvat, nopeat ja helpot kalaruoat. Lasten ja aikuisten yhteisellä kokkauskurssilla valmistetaan herkullinen ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 12.9.2020 klo 10.00–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 €/ aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 60 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita

Marokon makuja – Huom! Kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina

Kiristyneiden koronarajoitusten takia kurssi toteutetaan verkkoruokakurssina 7.12.2020 klo 17-19. Kurssin ohjaaja on sinuun yhteydessä sähköpostitse.   Tee yhden illan makumatka Pohjois-Afrikkaan! Marokkolainen ruoka pehmeän mausteista, ja siinä maistuu esimerkiksi korianteri, kaneli, pippurit sekä sitruuna. Valmistamme kurssilla muun muassa tagine –pataruokaa karitsasta ja kasviksista sekä chermoula –tahnalla maustettua kalaa. Lisukkeeksi teemme Marokon kansallisruokaa kuskusia, jota voi maustaa monin eri tavoin. Illan päätteeksi nautimme minttuteetä ja pieniä makeita leivonnaisia.  Kurssi järjestetään maanantaina 7.12.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta

Salaatteja syksyyn

Syksyn maukkaimmat salaatit löytyvät tältä kurssilta! Ruokaisat ja lisukesalaatit pääsevät pääosaan, kun käyttöön otetaan kaikki syksyn paras sato. Huom! Kurssi on erilainen kuin kevään salaattikurssi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 4.11.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kokkaamme herkullisen

Korealainen ateria – TÄYNNÄ

Korealainen ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. inkiväärillä, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Korean erottaa naapurimaistaan Kiinasta ja Japanista etenkin runsaampi mausteiden käyttö. Kurssilla valmistamme mm. bulgogi-tulilihaa, bibim guksu-nuudeleita ja maailman terveellisimmäksi ruoaksi nimettyä kimchiä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 23.11.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on

Pohjois-Italia

Vahvan ruokaperinteen omaavasta Pohjois-Italiasta ovat kotoisin monet kuuluisat raaka-aineet, kuten parmesaani, gorgonzola, parmankinkku ja balsamietikka. Kurssikerralla tutustumme alueen ruokakulttuuriin ja valmistamme muun muassa täyteläistä risottoa, pesto genovesea ja hasselpähkinätorttua, polentaa unohtamatta. Kurssi järjestetään tiistaina 1.9.2020 klo 17.00–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen,

Ässäkokki-kurssi lapsille Espoossa

HOK-Elanto järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin syyslomalla 12.10. Espoon Suurpellossa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta

Japanilainen ilta- TÄYNNÄ!

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. ramen-keittoa ja okonomiyaki-pannukakkua. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 5.11.2020 klo 17.00–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu