Ruokamarttojen ketjukoulutus; Ilmastoruoka- Parempia valintoja arkeen

Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen ja opettaa näitä asioita eteenpäin? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat kauden kasvikset, sienet, marjat, kala. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista. Ketjukoulutus on tarkoitettu vain marttajäsenille, jotka haluavat toimia ruokamarttana. Ruokamartta käy ketjukoulutuksen ja pitää teemasta marttaillan/ luennon omalle yhdistykselle

Ketjukoulutus Ruokamartoille; Ilmastoruoka- Parempia valintoja arkeen- TÄYNNÄ!

Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen ja opettaa näitä asioita eteenpäin? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat kauden kasvikset, sienet, marjat, kala. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista. Ketjukoulutus on tarkoitettu vain marttajäsenille, jotka haluavat toimia ruokamarttana. Ruokamartta käy ketjukoulutuksen ja pitää teemasta marttaillan/ luennon omalle yhdistykselle

Japanilainen ilta – TÄYNNÄ

Japanilainen ateria on kuin taideteos, jossa yhdistyvät hienostunut estetiikka, makujen harmonia ja tuoreet raaka-aineet. Ensiluokkaisia raaka-aineita korostamaan valitaan harkitusti makeutta, suolaisuutta ja etikan hapokkuutta. Erityistä huomiota kiinnitetään umamin eli täyteläisen maun tavoitteluun. Kurssilla valmistamme tuttujen sushi-rullien lisäksi mm. ramen-keittoa ja okonomiyaki-pannukakkua. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistainataina 28.1.2020 klo 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa,

Ilmastoruokaa – TÄYNNÄ

Haluatko oppia valmistamaan herkullista ruokaa ympäristöä kunnioittaen? Ilmastoystävällisen aterian perustana ovat kauden kasvikset, sienet, marjat, kala ja riista. Kurssilla valmistetaan ilmastoystävällinen illallinen käyttäen tuttuja raaka-aineista kekseliäillä tavoilla. Kurssilla saat myös lisätietoa ruokavalintojen ilmastovaikutuksista. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 10.2.2020 klo: 17.00 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 50

Kesäkuun pikkukokit 8.6.-11.6. – PERUTTU!

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma 8.6. – to 11.6. klo 10–13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 120 €, marttajäsenille 110 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Ilmoittautuminen

Vegaaniruokaa – TÄYNNÄ

Millaisista raaka-aineista saa maukasta ja ravitsemuksellisesti tasapainoista vegaaniruokaa? Entä miten valmistaa makeita herkkuja vegaanisesti? Kurssilla saat tietoa ja käytännön osaamista vegaaniruokaan liittyen. Valmistamme kurssikerralla vegaanisen aterian alkuruoasta jälkiruokaan. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 13.1.2020 klo 17–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään keskiviikkona 26.8.2020

Kokataan yhdessä kasvisruokaa- Täynnä!

Lasten ja aikuisten yhteisellä ruuanlaittokurssilla valmistetaan herkullinen kasvisruoka-ateria alkupaloista jälkiruokaan ja nautitaan ne lopuksi yhdessä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään launtaina 25.1.2020 klo 10 – 13.30.  Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 70 € / aikuinen+lapsi -pari, marttajäsenille 60 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun). Kirjoita lapsen ikä ilmoittautuessasi lisätietoja -kenttään.

Kreikkalainen keittiö- – TÄYNNÄ!

Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat esimerkiksi oliiviöljy, erilaiset kasvikset ja juustot. Kurssilla opit, miten valmistuvat esimerkiksi musaka ja spanakopita-piiraat, jälkiruokaa unohtamatta. Tervetuloa yhden illan makumatkalle!  Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään tiistaina 21.1.2020 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3

Slaavien keittiössä – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Kurssilla valmistamme perinteisiä herkkuja eri slaavikeittiöistä. Keskeisinä raaka-aineina ovat muun muassa kala, sienet, tattari, hapankaali ja -kurkku sekä smetana.  Ruokalistalta löytyy esimerkiksi runsas venäläinen zakuska-alkupalapöytä, valkovenäläiset draniki-perunaletut ja puolalaiset pierogi-taikinanyytit. Jälkiruoan kyytipoikana nautitaan tietenkin vahvaa mustaa teetä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 17.8.2020 klo