Vegaaninen juhlapöytä – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Haluatko oppia valmistamaan juhlapöydän komeimmat herkut vegaanisesti? Kurssilla valmistetaan näyttävä kattaus suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä muita juhlaherkkuja kauden raaka-aineita hyödyntäen. Vegaanin juhlapöytä on värikäs, houkutteleva ja moneen makuun sopiva! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään lauantaina 8.8.2020 klo 16–19.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen

Kalankäsittelyn perusteet- TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 6.2.2020 klo: 17.00 – 21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on 60

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää – KORVAAVA KURSSI

HUOM! Tämä kurssi on siirtynyt keväältä. Kurssille ei voi enää ilmoittautua. Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa. Rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssilta saat mukaasi oman hapanjuuren sekä taikinan kotona paistettavaksi. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään maanantaina 28.9.2020

Korealainen ateria – TÄYNNÄ

Korealainen ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. inkiväärillä, soijakastikkeella ja seesaminsiemenillä. Korean erottaa naapurimaistaan, Kiinasta ja Japanista, etenkin runsaampi mausteiden käyttö. Kurssilla valmistamme mm. bulgogi-tulilihaa, bibim guksu-nuudeleita ja maailman terveellisimmäksi ruoaksi nimettyä kimchiä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään torstaina 28.11. klo 17–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 3 A. Kurssin hinta on

Avoin sienineuvontaretki Vantaan Kuusijärvellä 4.10. RETKI ON PERUTTU

Sienineuvontaretki Vantaan Kuusijärvellä 4.10. klo 15-18 Retki alkaa perjantaina 4.10.2019 Vantaan Kuusijärven parkkipaikalta klo 15.00. Retken aluksi on pieni sieninäyttely, jossa mallisienten avulla kerrotaan sienestyksen perusasioita ja tutustutaan yleisimpiin ruokasieniin. Sen jälkeen lähdemme maastoon keräämään sieniä. Retken lopuksi tarkistetaan kerätyt sienet, jotta kaikilla on varmasti hyviä ja turvallisia kotiinviemisiä. Retkeläiset saavat mukaansa sienivihkosen, jossa on

Ässäkokki-kurssi lapsille Kirkonummella

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin syyslomalla 18.10. Kirkkonummen Masalassa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta,

Ässäkokki-kurssi Helsingin Kampissa

HOK-Elanto järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin syyslomaviikolla 16.10. Helsingin Kampissa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta

Ässäkokki-kurssi Helsingin Kampissa

HOK-Elanto järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin syyslomaviikolla 14.10. Helsingin Kampissa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta

Ruokamarttaketjukoulutus- Nyt leivotaan! Virkkalassa, TÄYNNÄ

Uunituoreet leivonnaiset houkuttelevat kahvipöytään! Leipominen on luovaa tekemistä, jossa yhdistyvät tekemisen ilo ja hyöty. Koulutuksen aikana leivomme suolaisia ja makeita herkkuja, kuten kala-sipulipiirakkaa, rapeita patonkeja ja iki-ihania lusikkaleipiä. Opit, miten lempireseptisi voi helposti muuntaa vaikkapa gluteenittomaksi tai vegaaniseksi. Tutustumme myös siihen, miten perinteinen suomalainen ruisleipä saa makunsa ja luonteensa hapanjuuresta. Koulutus on tarkoitettu yhdistysten ruokamartoille

Ruokamarttaketjukoulutus Nyt leivotaan! TÄYNNÄ!

Uunituoreet leivonnaiset houkuttelevat kahvipöytään! Leipominen on luovaa tekemistä, jossa yhdistyvät tekemisen ilo ja hyöty. Koulutuksen aikana leivomme suolaisia ja makeita herkkuja, kuten kala-sipulipiirakkaa, rapeita patonkeja ja iki-ihania lusikkaleipiä. Opit, miten lempireseptisi voi helposti muuntaa vaikkapa gluteenittomaksi tai vegaaniseksi. Tutustumme myös siihen, miten perinteinen suomalainen ruisleipä saa makunsa ja luonteensa hapanjuuresta. Koulutus on tarkoitettu yhdistysten ruokamartoille