Ruokamarttojen ketjukoulutus: Yllätysmuna- kananmunaa kaikin tavoin

Marttajärjestön juhlavuoden raaka-aineeksi on valittu monikäyttöinen kananmuna, joka kuuluu nykypäivään, mutta myös osana marttajärjestön historiaa. Koulutuksessa opitaan hyödyntämään kananmunaa monin eri tavoin ruoan valmistuksessa. Kananmuna kuohkeuttaa, sitoo, emulgoi, antaa väriä ja makua ruokiin. Kurssilla valmistamme kanamunia alkupaloista jälkiruokaan ja pääsemme tutustumaan erinlaisiin kananmuniin. Kurssi on tarkoitettu piirin ruokamartoille ja sekä sellaisiksi haluaville. Kurssin jälkeen on

Ässäkokki-kurssi lapsille Kirkkonummella

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin kesälomalla 11.6. Kirkkonummen Masalassa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta,

Ässäkokki-kurssi lapsille Porvoossa

Varuboden-Osla Handelslag järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin kesälomalla 12.6. Porvoossa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Kurssi pidetään Porvoossa

Ässäkokki-kurssi lapsille Porvoossa

Varuboden-Osla järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin kesälomalla 13.6. Porvoossa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta ja kierrätyksestä. Kurssi pidetään Porvoossa osoitteessa

Kesäkuun pikkukokit

Koululaisten kokkikurssilla opetellaan keittiötyöskentelyä ruoanvalmistamisesta siivoukseen. Kurssin aikana kokkaamme herkullisen ateriakokonaisuuden ja kurssilaiset saavat ruokaohjeet kotiin vietäväksi. Kurssi on suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään ma 17.6. – to 20.6. klo 10 – 13.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 120 €, marttajäsenille 110 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun).

Kalankäsittelyn perusteet – TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 20.3.2019 klo 17.00 – 21.00. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 60 €,

Miesliesi-kurssisarja

Haluatko olla oman keittiösi mestarikokki? Tule mukaan maksuttomalle Miesliesi-kurssille tekemään hyvää ruokaa mukavassa porukassa. Pääset kehittämään taitojasi ja maistelemaan terveellisiä herkkuja. Jokaisella kurssikerralla valmistamme kokonaisen aterian, jonka katamme yhteiseen pöytään. Ruoanvalmistuksen lomassa tutustumme muihin tärkeisiin kodin taitoihin, kuten terveellisen aamupalan tekemiseen, veitsien teroittamiseen ja kierrättämiseen. Kurssikertojen välillä tehdään hauskoja pieniä kotitehtäviä, joiden avulla opittuja taitoja

Kalankäsittelyn perusteet – TÄYNNÄ

Haluaisitko saada ohjeistusta kokonaisen kalan käsittelyssä? Tai kaipaatko kenties uusia ideoita kalaruokien valmistamiseen? Kurssilla opetellaan käsittelemään erilaisia sesongin kaloja esimerkiksi suomustamalla, suolistamalla sekä fileoimalla nahattomaksi ja ruodottomaksi. Kaloista valmistetaan monipuolinen ateria eri kypsennysmenetelmiä käyttäen. HUOM! Kurssilla käsiteltävät kalalajit vaihtelevat ja riippuvat kalan saannista. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 23.05.2019 klo 17.00 – 21.00. Kurssi pidetään Helsingin

Juurileivontakurssi – Ruisleipää juureen – TÄYNNÄ

Leipätaikinan vaivaaminen ja vastapaistetun leivän lumoava tuoksu tekevät arjesta juhlaa! Ruisleivän leipominen onnistuu tavallisessa sähköuunissa: leipomisessa tarvitaan vain aikaa ja malttia. Mukaasi kurssilta saat lämpimän leivän ja taikinajuuren. Leivomme myös ruisjuurella maustettua vaaleaa leipää ja valmistamme suolaista iltapalaa yhteiseen pöytään. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 1.4.2019 klo: 17.00-21.00 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin

Ässäkokki-kurssi lapsille Kampissa

HOK-Elanto järjestää yhdessä Uudenmaan Marttojen kanssa Ässäkokki-kurssin hiihtolomaviikolla 18.2. Helsingin Kampissa. Maksuton kurssi on suunnattu 8-12-vuotiaille lapsille. Kurssilla valmistetaan kasvispainotteinen ateriakokonaisuus, leivotaan sekä suolaista että makeaa ja tehdään ajankohtaan sopiva välipala. Kantavana teemana on satokausiajattelu, johon S-ryhmä on yhdessä Satokausikalenterin kanssa opastanut asiakkaitaan jo parin vuoden ajan. Kokkaamisen ohessa kursseilla keskustellaan terveellisestä ruoasta, keittiöhygieniasta, lajittelusta