Ruokamatka Peruun

Perulaista keittiötä pidetään yhtenä maailman parhaista, eikä ihme! Historian myötä perulainen ruokakulttuuri on saanut vaikutteita niin inka-intiaanien perinteistä kuin Espanjan, Italian, Kiinan ja Japanin ruokakulttuureista. Lopputuloksena on erityislaatuinen ja monipuolinen, mutta harmoninen makumaailma. Kurssilla opettelemme valmistamaan tietysti perulaista cevicheä. Tutuiksi tulevat myös anticuchos-lihavartaat sekä suspiro limeño -jälkiruoka. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 29.1.2019 klo 17 –

Taivaallinen Toscana – TÄYNNÄ

Toscanan perinteikäs keittiö on maailmankuulu, eikä suotta! Toscanalainen ruoka on yksinkertaista ja se perustuu laadukkaisiin sesongin raaka-aineisiin. Erilaiset pavut, kasvikset ja yrtit muodostavat yhdessä lihan, juuston ja oliiviöljyn kanssa tämän herkullisen keittiön perustan. Valmistamme kurssikerralla tuoretta pastaa, mehukasta panzanella-salaattia, cantuccini-keksejä ja paljon muuta. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 3.4.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin

Juurileivontakurssi – Vaaleaa hapanjuurileipää – TÄYNNÄ

Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit hapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän paistamiseen kotiuunissa. Omien leipätaikinoiden teon lomassa

Villiyrttejä lautasella – TÄYNNÄ

Valmistamme luonnonkasveista koko menun alkudrinkistä jälkiruokaan. Ruoanvalmistuksessa tutuiksi tulevat kulloisenkin päivän saaliin mukaan vaihtelevasti esimerkiksi voikukat, poimulehdet, siankärsämö, nokkonen, horsma, vuohenputki ja käenkaali. Kurssilla annetaan myös vinkkejä villivihannesten keräämiseen ja käsittelyyn. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 20.5.2019 klo 17.00-20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50 €, marttajäsenille 40 € (sisältää opetuksen,

Juurileivontakurssi – Gluteenitonta juurileipää – TÄYNNÄ

Opi leipomaan maukasta, rapeakuorista ja hyvin säilyvää hapanjuurileipää gluteenittomasti! Kurssilla leivotaan erityyppisiä leipiä yhteiseen iltapalapöytään muun muassa tattarista, riisijauhosta, teffjauhoista ja gluteenittomista kaurajauhoista. Jokainen saa kurssilta mukaan kuivatun, gluteenittoman hapanjuuren. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 7.3.2019 klo 17-21. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 40 €, marttajäsenille 30 € (sisältää opetuksen, ruokaohjeet

Korealainen ateria – TÄYNNÄ

Pöydässä notkuu tusina eri herkkuja, jotka koostuvat viidestä eri väristä ja mausta. Korea sijoittuu kahden vahvan ruokakulttuurimaan, Kiinan ja Japanin väliin, sen erottaa kuitenkin naapurimaistaan etenkin runsas mausteiden käyttö. Ateria koostuu monista pienistä ruokalajeista, jotka on maustettu mm. soijakastikkeella, inkiväärillä ja seesaminsiemenillä. Kurssilla valmistamme myös maailman terveellisimmäksi ruoaksikin mainostettua kimchiä. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 2.5.2019

Ihmeellinen Intia

Mausteiset tuoksut sekä makeantuliset ja samettisen pehmeät maut yhdistyvät täydelliseksi kokonaisuudeksi tämän kurssin ruuissa. Kurssilla tulevat tutuiksi mm. palak paneer, butter chiken, peruna-kukkakaalicurry ja chutney-kastikkeet. Runsaista mauista huolimatta aterian jälkeen olo voi silti olla kevyt. Syksyllä 2018 uudistettu kurssimateriaali vie matkalle Intian sydämeen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 17.1. klo 17–20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan

Espanjalaiset tapakset – TÄYNNÄ

Tapas on pieni aperitiivipala, joka nautitaan Espanjassa usein porukalla ennen lounasta tai illallista – tai pääateriana kattamalla niitä pöytään montaa eri sorttia, kuten tällä kurssilla tehdään! Kurssilla valmistetaan mm. tortilla españolaa, gratinoituja simpukoita ja tietysti raikasta sangriaa. Tule oppimaan perinteisten tapasten valmistus ja herkuttelemaan runsaan tapas-pöydän ääreen. Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 19.3.2019 klo 17 –

Lisää kasvisruokaa arkeen

Haluatko saada ideoita ja vinkkejä, miten kasvisruokaa voisi helposti tuoda osaksi arjen ruokailua? Tällä kurssilla opetellaan valmistamaan helppoja ja nopeita kasvisruokia, joista koostamme herkullisen ateriakokonaisuuden. Lisäksi saat tietoa kasvisruokailijan ravitsemuksesta ja erilaisista proteiininlähteistä. Tule ja inspiroidu vegestä! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 15.4.2019 klo 17–20.30 Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin hinta on 50

Kreikkalainen keittiö – TÄYNNÄ

Kreikkalainen keittiö on yksi Välimeren aarteista! Maistuvat ja täyttävät ruoat ovat usein yksinkertaisia valmistaa ja niiden pääosassa ovat esimerkiksi oliiviöljy, erilaiset kasvikset ja juustot. Kurssilla opit, miten valmistuvat esimerkiksi musaka ja spanakopita-piiraat, jälkiruokaa unohtamatta. Tervetuloa yhden illan makumatkalle! Tietoa ruokakurssista Kurssi järjestetään 24.01.2019 klo 17 – 20.30. Kurssi pidetään Helsingin Kampissa, Uudenmaan Marttojen tiloissa. Kurssin