|

|

Maistuvat kyläjuhlat -koulutuksia Joensuussa ja Tohmajärvellä 12.3. alkaen

Nyt on mahdollisuus kouluttautua ja hakea avustuksia erilaisiin toimiin ja tapahtumiin.

Joensuussa on helmikuun loppuun asti mahdollista hakea maaseuturahaa.

http://www.joensuu.fi/asukas-ja-aluetoiminta

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto jakaa avustuksia maakuntapäivän tapahtumiin.

http://www.pohjois-karjala.fi/web/guest/-/pohjois-karjala-juhlii-maakuntapaivaa-ensimmaisen-kerran-25-8-2018

Virtuaalimarttailta 12.3. klo 17 Pohjois-Karjalan Martat vinkkaa Facebook-sivuilla.

Joko kotona tai yhdessä oman porukan kanssa pääsee seuraamaan suorana jotain kivaa ja hyödyllistä Maistuviin kyläjuhlista. Tervetuloa kuulolle ja kommentoimaan!

Järjestyksenvalvojakoulutus Tohmajärvellä 14.–15., 21.–22. & 28.4.

Koulutus on suunnattu niin kylä- kuin järjestötoimijoille, joille kurssista on hyötyä kylien tapahtumissa.

Kurssi toteutuu, jos osallistujia on 20 henkeä. Koulutus edellyttää osallistumista kaikille kokoontumiskerroille.

Koulutusaika 8-16. Koulutus on maksuton. Järjestyksenvalvojaksi hyväksyminen maksaa poliisin palveluhinnaston mukaan 46 €, joka on omakustanteinen hyväksytyn kurssisuorittamisen jälkeen. Ilmoittautumiset Jenni Väisäselle mahdollisimman pian, koska vain 20 mahtuu mukaan.

Maistuvat muonitukset–koulutus Joensuussa Marttakeskuksessa (Koskikatu 5-7) 21.4. klo 10-14

Koulutus on tarkoitettu kaikille Maistuvat kyläjuhlat järjestäneille, niitä suunnitteleville sekä niille, joille koulutuksesta on hyötyä kylien tapahtumissa. Aiheina ovat mm. keittiömestarin parhaat vinkit suunnitteluun, rosvopaisti tutuksi teoriassa ja lähiruokaa Makuvankkurista. Samana päivänä on, Maaseutu tulee kaupunkiin -päivä ja aikataulu voi muuttua, että ehdimme tutustumaan päivän tapahtumiin yhdessä tai erikseen. Koulutus on maksuton, kahvit tarjotaan. Ilmoittautumiset: https://www.martat.fi/tapahtuma/maistuvat-muonitukset-koulutus-marttakeskus-joensuu/   Ohjelmaan voi tulla muutoksia.

Hygieniaosaamiskoulutus ja –testi 19.5. klo 9.30-15 Joensuussa Marttakeskuksessa (Koskikatu 5-7)

Koulutus on Maistuvat kyläjuhlat -hankkeessa kyläjuhlia järjestäville sekä muille kylätoimijoille ym., joille hygieniapassista on hyötyä kylän tapahtumien ruokajärjestelyissä. Koulutus on osallistujille maksuton, mutta varaa mukaan 6 euroa käteistä testimaksua varten, maksu suoritetaan käteisenä suoraan kouluttajalle (sekä mahdollinen uusintatesti 9 euroa). Lisätietoa ja ilmoittautumiset:

https://www.martat.fi/tapahtuma/hygieniaosaamiskoulutus-ja-testi-maistuvat-kylajuhlat-marttakeskus-joensuu/

Ruokamatka Kauhajoelle 31.8.-2.9.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna teemme ruokamatkan Kauhajoen ruokamessuille http://www.ruokamessut.fi/ Teemana on Musiikkia kaikkiruokaisille. Matkan varrella vierailemme lähiruokapaikoissa, maalaispuodeissa sekä piipahdamme muissa mielenkiintoisissa paikoissa. Perillä tutustumme monipuolisiin eteläpohjalaisiin ruokamessuihin ja samaan aikaan järjestettäviin Eteläpohjalaisiin Speleihin! Matka on omakustanteinen, hintatiedot ja tarkentuva ohjelma tapahtumakalenterissa. Ilmoittautuminen aukeaa 12.3. https://www.martat.fi/tapahtuma/ruokamatka-kauhajoelle/