|

|

Martat mukana Ilmastoveivi2019-kampanjassa

Martat ovat edistäneet kestävää arkea jo 120 vuotta. Nyt tarvitaan tekoja huomista varten. Ilmastonmuutos on jo täällä ja se vaikuttaa erityisesti tulevien sukupolvien elämään. Asia on meille tärkeä ja siksi olemme mukana Ilmastoveivissä kirittämässä Suomea tekemään entistä vaikuttavampaa ilmastopolitiikkaa.

Kampanjan tavoite

Suomi on EU:n puheenjohtajamaa heinäkuusta joulukuuhun 2019. Ilmastoveivi2019 -kampanjan tähtäimessä on, että kansan tuella Suomi käyttää hyväksi EU-puheenjohtajakautensa mahdollisuudet ja ajaa tiukasti ilmaston lämpenemisen rajaamista 1,5 asteeseen. Tuolloin Suomella on puheenjohtajamaana valta tehdä neuvostossa aloite ilmastopaketin tavoitetasojen päivittämiseksi vuosien 2030 ja 2050 osalta 1,5 asteen mukaisiksi.

Allekirjoita vetoomus

Tavoitteen saavuttamiseksi Ilmastoveivi2019 tavoittelee 500 000 allekirjoitusta vetoomukselle, joka luovutetaan Suomen uudelle pääministerille keväällä 2019. Haastamme kaikki martat mukaan kampanjaan ja allekirjoittamaan pääministerille luovutettavaa vetoomusta. Voit lukea ja allekirjoittaa vetoomuksen kampanjan kotisivuilla.

Voit myös allekirjoittaa Marttojen oman kestävän kehityksen sitoumuksen Kestävä arki -sivuilla. Löydät sivuilta myös ohjeita ja neuvoja, joiden avulla voit tehdä omasta arjestasi aiempaa kestävämpää ja ilmastoystävällistä.

Lisätietoja