|

|

Martat mukana Vauvan päivässä 27.9.

Valtakunnallista Vauvan päivää vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina. Vauvan päivä järjestetään tänä vuonna jo kolmatta kertaa. Päivän tavoitteena on vahvistaa vauvojen ja vauvaperheiden asemaa ja viedä eteenpäin ajatusta lapsiystävällisestä Suomesta.

Miksi Vauvan päivää vietetään?

Vauvaperheen arki on täynnä iloa ja samaan aikaan monenlaisia haasteita. Suomeen syntyy yhä vähemmän lapsia, lapsiperheköyhyys kasvaa ja monet yhteiskunnalliset ongelmat koettelevat perheitä. Vauvaperheissä eletään myös monenlaisten arjenhallinnan haasteiden keskellä. On tärkeää muistaa, että perheiden ei tarvitse selvitä näistä haasteista yksin.

Monien järjestöjen tekemällä työllä on tärkeä rooli osana lapsi- ja perhepalveluita. Martat auttavat perheitä muun muassa arjenhallinnan haasteissa tarjoamalla maksuttomia neuvoja verkkosivuillaan ja järjestämällä erilaisia käytännön kursseja ja muuta toimintaa. Marttojen kotitalousasiantuntijat tekevät myös neuvonnallisia kotikäyntejä lapsiperheisiin.

Martat mukana Vauvan päivässä Helsingin Musiikkitalolla

Vauvan päivän iloisia tapahtumia järjestetään eri puolella Suomea. Tapahtuman teema on tänä vuonna turvallisuus. Teemaa käsitellään esimerkiksi työpajoissa ja puheenvuoroissa. Helsingissä Vauvan päivän ohjelmaa järjestetään Musiikkitalolla ja keskuskirjasto Oodissa. Lisäksi Vauvan päivää vietetään oheistapahtumilla Helsingin neuvoloissa, leikkipuistoissa, seurakunnissa ja yrityksissä.

Martat ovat mukana Vauvan päivässä Musiikkitalolla klo 1217. Luvassa arjen vinkkejä ja tietoa lapsiperhetoiminnastamme. Martat toimivat sujuvamman arjen puolesta ja lapsiperheiden teemasivuilta löydät tietoa ja vinkkejä vauvaperhearkeen: martat.fi/lapsiperheet. Juhlitaan yhdessä vauvoja ja perheitä!

Lisätietoja

  • koordinaattori Katariina Silanen, katariina.silanen@martat.fi, 050 566 4508