|

|

Martat mukana Vauvan päivässä 29.9.2023

Valtakunnallista Vauvan päivää vietetään joka vuosi syyskuun viimeisenä perjantaina. Vauvan päivä järjestetään tänä vuonna jo seitsemättä kertaa. Päivän tavoitteena on vahvistaa vauvojen ja vauvaperheiden asemaa ja viedä eteenpäin ajatusta lapsiystävällisestä Suomesta.

Miksi Vauvan päivää vietetään?

Vauvaperheen arki on täynnä iloa ja samaan aikaan monenlaisia haasteita. Suomeen syntyy yhä vähemmän lapsia, lapsiperheköyhyys kasvaa ja monet yhteiskunnalliset ongelmat koettelevat perheitä. Vauvaperheissä eletään myös monenlaisten arjenhallinnan haasteiden keskellä. On tärkeää muistaa, että perheiden ei tarvitse selvitä näistä haasteista yksin.

Monien järjestöjen tekemällä työllä on tärkeä rooli osana lapsi- ja perhepalveluita. Martat auttavat perheitä muun muassa arjenhallinnan haasteissa tarjoamalla maksuttomia neuvoja verkkosivuillaan ja järjestämällä erilaisia käytännön kursseja ja muuta toimintaa. Marttojen kotitalousasiantuntijat tekevät myös neuvonnallisia kotikäyntejä lapsiperheisiin.

Martat mukana Vauvan päivässä Helsingin Musiikkitalolla

Vauvan päivän iloisia tapahtumia järjestetään eri puolella Suomea. Tapahtuman teemana on tänä vuonna Vauvoissa on valo! Teemaa käsitellään esimerkiksi työpajoissa ja puheenvuoroissa. Helsingissä Vauvan päivän ohjelmaa järjestetään Musiikkitalolla. Lisäksi Vauvan päivää vietetään oheistapahtumilla neuvoloissa, leikkipuistoissa, seurakunnissa ja yrityksissä.

Valtakunnallinen striimi näkyy Musiikkitalon Vimeo-kanavalta klo 13.00-15.00. Lähetys streamataan Päälämpiön lavalta. Ohjelma on täynnä mielenkiintoisempia puheenvuoroja, tietoiskuja ja musiikkiesityksiä. Linkki tapahtuman striimiin https://vimeo.com/event/3732648

Martat ovat mukana Vauvan päivässä Musiikkitalolla klo 12–16.30. Luvassa on arjen vinkkejä ja tietoa lapsiperhetoiminnastamme. Martat toimivat sujuvamman arjen puolesta ja lapsiperheiden teemasivuilta löydät tietoa ja vinkkejä vauvaperhearkeen: martat.fi/lapsiperheet. Juhlitaan yhdessä vauvoja ja perheitä!

Lisätietoja

  • koordinaattori Päivi Kaipainen, paivi.kaipainen@martat.fi, 050 566 4508