|

Juhlistetaan kesää raparperikiisselillä

Viime kesänä löysin muutamaa reseptiä testattuani parhaan raparperikiisselin ohjeen Dan Sukkerin sivuilta. Tällä ohjeella kiisselin koostumus on täydellinen ja makeus juuri sopiva.

Raparperikiisseli (n. 10 annosta)

Tarvitset kiisseliin

1 l raparperipaloja
1 ½ l vettä
runsas 1 dl Dansukker Taloussokeria
½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Ruokokidesokeria (itse käytin ruokokidesokeria)
1 dl perunajauhoja

Koristeeksi pursotin vaniljasokerilla ja kanelilla maustettua kermavaahtoa.

Ohjeen mukaan koristeeksi voit käyttää mansikoita, DanSukker Kanelisokeria, Dansukker Vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta.

1. Pilko huuhdotut raparperin varret. Kiehauta raparperipalat talous- ja fariinisokerilla maustetussa vedessä.

2. Sekoita perunajauhot vesitilkkaan. Lisää seos ohuena nauhana kaataen, hyvin sekoittaen kuumaan liemeen. Anna kiehahtaa.

3. Kaada kiisseli tarjoiluastiaan tai annoslaseihin. Jäähdytä kylmäksi. Koristele annos.

GastroMax santoku-veitsi on suosikkiveitseni; terässä on sopivasti pituutta, leikkaa hyvin ja terässä olevien kolojen ansiosta leikattavat raaka-aineet eivät jää terään kiinni.

Hyvää juhannusta!

Tervetuloa seuraamaan blogiani myös instagramissa KLIK.