|

Hyvä arki kuuluu kaikille

Runo-pipo (Ruusu-unelmia ja villasukkia)

Martat ympäri Suomen kokoontuivat etäyhteyksin Marttaliiton vapaaehtoisten koulutukseen. Päivä aloitettiin kaikkien yhteisellä koulutusosuudella ja lounaan jälkeen jakaannuttiin ryhmiin. 

Päivän alussa jokainen vilkutti sen mukaan, mikä martta kokee olevansa. Meistä moni vilkutti useamman kerran, koska monia meistä martoista kiinnostaa eri teemat. Minäkin vilkutin useammassa kohti, mutta koulutukseen osallistuin mediamarttana. 


Onko mielikuvasi Martoista tämä

vai 
 
 
Marttaliiton pääsihteeri, Marianne Heikkilä, totesi puheenvuorossaan, että Martoilla on sama perinteinen visio ja perustehtävä – vain keinot, tavat ja menetelmät muuttuvat ajan virrassa. Marttojen päämäärä on Hyvä arki kuuluu kaikille. Perustehtävänä on edistää kotien ja perheiden toimivaa ja kestävää arkea.
 
Vuonna 2022 tehdyssä jäsenkyselyssä jäsenet kertoivat perusteluita sille, miksi he ovat marttoja. Jäsenet haluavat

– saada uusia ideoita ja oppia uusia taitoja
– saada mukava harrastuksen ja saada uusia tuttavia, ystäviä ja verkostoja
– tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja
– toimia muiden hyväksi
– saada Martat-lehden ja jäsenetuja
– päästä marttoina paikkoihin, joihin ei muutoin pääse ja
– tukea jäsenmaksuilla marttajärjestön toimintaa. 

Minä liityin Marttojen toimintaan, koska marttajärjestön eri teemat kiinnostivat, halusin saada uusia ideoita ja oppia uusia asioita. Olin kuullut marttailusta marttailevalta sukulaiseltani. Kun sitten kerran kauppareissulla tapasin Variskankaan Marttojen esittelypisteessä mukavia ja innokkaita marttoja, niin liittyminen marttoihin oli selvä juttu. Tässä sitä on nyt useampi vuosi marttailtu – ja kaikkea olen saanut kaikkia noita listassa olevia asioita ja jokaista oikein roppa kaupalla! 

Marianne Heikkilä päätti aamupäivän koulutusosuuden näin: Marttaillen voimme tehdä yhdessä hyvää itsellemme, toisillemme ja ympäröivälle yhteiskunnalle/maailmalle.

Melkoisen huikea harrastus tämä marttailu, eikö totta!


Koulutuksen aikana neuloin pipon. Lankana tässä pipossa on Novitan Runo – piponi on siis Runo-pipo. Langan liukuväri tuo neuleeseen raitoja ja pipooni käyttämäni langan väri on nimeltään ruskaLangan koostumus on 80% villaa ja 20% polyamidia. Tämän pipon laitan päähäni, kun lähden keväthangille ja luontoretkille. Kyllä ihan jänskättää, josko alkaa runosuoni tämä pipo päässä sykkiä.

Pipon ohje on blogiarkistossani (Neulepipo 24.9.2022).

Sunnuntaina oli upea aurinkoinen päivä, räystäät tippuu ja olen nähnyt jo asfalttia!

Mahtavaa maaliskuun jatkoa!