|

Ruusu-tyynyjä kierrätysmateriaaleista

.

Kaappien kätköistä voi löytyä tuunauskelpoisia aarteita.

Tyttärien ollessa pieniä kirjoin ruusuja aidakankaalle ja ompelin siitä tekstiilin lastenhuoneen seinälle roikkumaan. Purin nyt tuon vuosikausia kaapissa olleen kirjontatyön. Facebookin myydään/ostetaan -ryhmässä oli myynnissä ruusukuvioinen kaitaliina, josta sain tyynyyn sievän kankaan. Liinaa mittaillessani, päätin tehdä kaksi tyynyä ja käyttää liinaa tyynyjen päälliosiin. Tyynyjen takaosiin valitsin kuviottoman, yksivärisen kankaan, joka löytyi ompelukaapin kangaspinosta.

.

Käänsin kirjontatyön reunat ja virkkasin reunoihin pitsin. Virkkasin pitsiä myös tyynyn reunaa varten. Laitan myöhemmin pitsistä ohjeen blogiini.

Ompelin kirjontatyön tyynyn päälliosaan. Tyynyn reunoihin tulevan pitsin ompelin ensin päällikankaaseen, jotta pitsi asettuisi varmasti hyvin tyynyn reunojen väliin. Laitoin tyynyn päälli- ja takaosan oikeat puolet vastakkain ja ompelin reunat jättäen yhteen reunaan kääntöaukon. Ompelin reunoihin myös siksak-ompeleen. Käänsin työn oikein päin, laitoin sisustyynyn ja ompelin aukkokohdan käsin.

Tyynyt löysivät paikkansa takkahuoneen penkkisohvalta.

Koska sää on kovin, kovin raikas, niin käsitöiden tekeminen ja sisähommissa puuhailu tuntuu ihan sopivalta kesähommilta 🙂