|

Uudista ovi tapetoimalla

Tänä kesänä maalasin sisäovien karmit. Valkoisten karmien kanssa vaniljanvalkoinen WC:n ovi ei enää miellyttänyt silmää. En kuitenkaan halunnut maalata ovea, vaan tapetoida sen. Ostin K-Raudasta rullan Vallilan tapettia. Tapetti on vinyylitapettia ja kestää siksi hyvin pyyhkimistä ja valoa.

Näitä tarvitsimme:

rulla tapettia
Kiilto Combi seinäliimaa
sivellin
rullamitta
kynä
mattopuukko
nitoja ja niittejä
ruuvimeisseli oven ripaa ja lukkoa varten

Näin me sen teimme:

Ensin ovesta irroitettiin lukkopesä ja ripa, minkä jälkeen ovi nostettiin saranoiltaan ja laitettiin ruokapöydän päälle tapetoitavaksi.

Leikkasimme tapetista kaksi vuotaa mattopuukolla. Tarvitsimme kaksi vuotaa, koska näin tapetin raportista tuli kuvio oven keskelle. Tässä vaiheessa otimme vain huomioon vuotien pituuden ja sen, että kuvio kohdistuu oikein.

Piirsin oven keskelle pituussuunnassa viivan, minkä avulla saimme tapetin suoraan.

Sivelin pensselillä Kiilto Combi seinäliimaa huolellisesti koko oven pinnalle. Erityisesti kiinnitin huomiota, että liisteriä on oven reunoille asti.

Laitoimme ensimmäisen tapettivuodan paikoilleen piirtämääni keskiviivan mukaan. Ja kohdistimme toisen vuodan niin, että tapetit muodostivat symmetrisen kuvionsa.

Leikkasin ylimääräisen vuodan oven sivureunoilta mattopuukolla.

Nidoimme tapetin oven ylä- ja alaosaan varmistamaan, että reunat eivät ala käytössä repsottaa.

Tapetoimisen jälkeen annoimme oven kuivua rauhassa seuraavaan päivään.

Tapetoimalla voi uudistaa myös esimerkiksi kaappien ovia, laatikostoja ja rappusia. Tapetin kestoa käytössä voi lisätä lakkaamalla. Ennen lakkaamista kannattaa testata tapettipalalla, että tapetin värit eivät leviä ja kuinka tapetti muuntoinkin käyttäytyy lakatessa.