|

|

Yleisön pyynnöstä: Herkullisia reseptejä syksyn tapahtumista 🙂

Paljon toivottuja reseptejä joita ollut piirin tapahtumissa tarjolla syksyn aikana.

*Chydeniuskakut

*Punajuuri-suklaakakku

*Porkkanajuustokakku

*Sienikeksit

*Palsternakkapiparit

Chydeniuskakut (55kpl), Kokkolalainen perinneleivonnainen, rukiinen pikkuleipä

250g Voimakassuolaista voita

200g erikoishienoa sokeria

100g erikoisvehnäjauhoja (karkeampia)

300g sihtiruisjauhoja

1dl kuohukermaa

2tl soodaa

Täyte:

200g Voimakassuolaista voita, pehmeää

1pkt tomusokeria

1 keltuainen

mausteeksi tosi vahvaa jäähtynyttä kahvia, vaniljasokeria maun mukaan.

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kerma.

2. Lisää jauhot ja muut kuiva-aineet siivilän läpi.

3. Taputtele taikina levyksi ja anna sen levätä viileässä n. 15 min.

4. Kauli taikina ohueksi, ota siitä muotilla pyöreitä keksejä ja nostele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

5. Paista keksejä n. 200°C 7–8 min. Anna jäähtyä.

6. Sekoita kahvikreemitäytteen ainesosat.

7. Pursota täytettä joka toiselle keksille. Nosta loput keksit kansiksi täytteen päälle.

Säilytä kylmässä.

***************************************************

Punajuuri-suklaakakku (8annosta)

2 Kananmunaa

1½dl sokeria

1rkl leivinjauhetta

2tl kanelia

1tl vaniljasoekria

2dl vehnäjauhoja

3dl punajuuriraastetta

100g taloussuklaata

1dl öljyä

1dl omenahilloa

Kuorrutus:

25g voita

50g sulatejuustoa

2dl tomusokeria

1tl vaniliinisokeria

Kuumenna uuni 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Kuori ja raasta punajuuri. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle.

******************************************************

Porkkanajuustokakku (10palaa)

2 Kananmunaa

2dl sokeria

2kpl porkkanaa

2½dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl kanelia

120g voita, sulatettuna

½dl appelsiiimehua

3rkl vaahterasiirappia

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet.

Lisää taikinaan jauhoseos, voisula, appelsiinimehu, vaahterasiirappi ja lopuksi porkkanaraaste. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa  175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.

Päällynen:

500g Mascarponejuustoa

200g appelsiinituorejuustoa

200g vaniljatuorejuustoa

4 liivatelehteä

½ dl appelsiinimehua

Sekoita täytteen juustot tasaiseksi. Mausta halutessasi sokereilla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumennettuun mehuun.

Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.

Levitä täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Irrota porkkanajuustokakku vadille.

Koristele porkkanajuustokakku mantelirouheella.

******************************************************************

Sienikeksit (30kpl)

4g kuivattuja kosteikko- tai suppilovahveroita = noin ½dl jauheena

75g voita

½dl sokeria

1 kananmuna

2dl pieniä kaurahiutaleita

½dl kaurajauhoja

½tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

Hienonna kuivatut sienet joko muovipussissa kaulimella painellen tai teholeikkurissa. Hiero voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sienijauhe. Sekoita muut kuivat ainekset keskenään ja lisää voiseokseen. Pyörittele taikinasta pieniä pallojaleivinpaperilla peitetyn pellin päälle ja painele niitä litteämmiksi kakuiksi. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Irrota varovasti lastan avulla. Anna vielä kuivahtaa uunin jälkilämmössä rapeiksi. Säilytä keksit kannellisessa rasiassa, jolloin ne säilyvät rapeina.

***********************************************************

Palsternakkapiparit

100g voita

1½dl fariinisokeria

3/4dl sokeria

1 kananmuna

1½dl palsternakkaa raastettuna

2½dl vehnäjauhoja

2½dl kaurahiutaleita

(1dl rusinoita)

1tl leivinjauhetta

1/4tl soodaa

1tl vaniljasokeria

½tl kanelia

1/4tl suolaa

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna. Lisää hienoksi raastettu palsternakka. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Skoita taikina tasaiseksi. Ota taikinasta kostutetuin käsin paloja ja pyöritä ne palloiksi . Litistä hiukan ja laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämistilaa. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.

Maistuvia leivontahetkiä 🙂