Yleisön pyynnöstä: Herkullisia reseptejä syksyn tapahtumista 🙂
Paljon toivottuja reseptejä joita ollut piirin tapahtumissa tarjolla syksyn aikana.
*Chydeniuskakut
*Punajuuri-suklaakakku
*Porkkanajuustokakku
*Sienikeksit
*Palsternakkapiparit
Chydeniuskakut (55kpl), Kokkolalainen perinneleivonnainen, rukiinen pikkuleipä
250g Voimakassuolaista voita
200g erikoishienoa sokeria
100g erikoisvehnäjauhoja (karkeampia)
300g sihtiruisjauhoja
1dl kuohukermaa
2tl soodaa
Täyte:
200g Voimakassuolaista voita, pehmeää
1pkt tomusokeria
1 keltuainen
mausteeksi tosi vahvaa jäähtynyttä kahvia, vaniljasokeria maun mukaan.
1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kerma.
2. Lisää jauhot ja muut kuiva-aineet siivilän läpi.
3. Taputtele taikina levyksi ja anna sen levätä viileässä n. 15 min.
4. Kauli taikina ohueksi, ota siitä muotilla pyöreitä keksejä ja nostele ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
5. Paista keksejä n. 200°C 7–8 min. Anna jäähtyä.
6. Sekoita kahvikreemitäytteen ainesosat.
7. Pursota täytettä joka toiselle keksille. Nosta loput keksit kansiksi täytteen päälle.
Säilytä kylmässä.
***************************************************
Punajuuri-suklaakakku (8annosta)
2 Kananmunaa
1½dl sokeria
1rkl leivinjauhetta
2tl kanelia
1tl vaniljasoekria
2dl vehnäjauhoja
3dl punajuuriraastetta
100g taloussuklaata
1dl öljyä
1dl omenahilloa
Kuorrutus:
25g voita
50g sulatejuustoa
2dl tomusokeria
1tl vaniliinisokeria
Kuumenna uuni 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Kuori ja raasta punajuuri. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään. Levitä kakun päälle.
******************************************************
Porkkanajuustokakku (10palaa)
2 Kananmunaa
2dl sokeria
2kpl porkkanaa
2½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl kanelia
120g voita, sulatettuna
½dl appelsiiimehua
3rkl vaahterasiirappia
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Yhdistä kuivat aineet.
Lisää taikinaan jauhoseos, voisula, appelsiinimehu, vaahterasiirappi ja lopuksi porkkanaraaste. Levitä taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Anna jäähtyä.
Päällynen:
500g Mascarponejuustoa
200g appelsiinituorejuustoa
200g vaniljatuorejuustoa
4 liivatelehteä
½ dl appelsiinimehua
Sekoita täytteen juustot tasaiseksi. Mausta halutessasi sokereilla.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumennettuun mehuun.
Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.
Levitä täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Irrota porkkanajuustokakku vadille.
Koristele porkkanajuustokakku mantelirouheella.
******************************************************************
Sienikeksit (30kpl)
4g kuivattuja kosteikko- tai suppilovahveroita = noin ½dl jauheena
75g voita
½dl sokeria
1 kananmuna
2dl pieniä kaurahiutaleita
½dl kaurajauhoja
½tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Hienonna kuivatut sienet joko muovipussissa kaulimella painellen tai teholeikkurissa. Hiero voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja sienijauhe. Sekoita muut kuivat ainekset keskenään ja lisää voiseokseen. Pyörittele taikinasta pieniä pallojaleivinpaperilla peitetyn pellin päälle ja painele niitä litteämmiksi kakuiksi. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä. Irrota varovasti lastan avulla. Anna vielä kuivahtaa uunin jälkilämmössä rapeiksi. Säilytä keksit kannellisessa rasiassa, jolloin ne säilyvät rapeina.
***********************************************************
Palsternakkapiparit
100g voita
1½dl fariinisokeria
3/4dl sokeria
1 kananmuna
1½dl palsternakkaa raastettuna
2½dl vehnäjauhoja
2½dl kaurahiutaleita
(1dl rusinoita)
1tl leivinjauhetta
1/4tl soodaa
1tl vaniljasokeria
½tl kanelia
1/4tl suolaa
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna. Lisää hienoksi raastettu palsternakka. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Skoita taikina tasaiseksi. Ota taikinasta kostutetuin käsin paloja ja pyöritä ne palloiksi . Litistä hiukan ja laita pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämistilaa. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
Maistuvia leivontahetkiä 🙂