24.11. Juuri sinulle – hapanjuurileivontakurssi / Turku

Juurileivonta on mienkiintoista ja antoisaa puuhaa. Ihan erilaista kuin muu leivonta. Jokainen työvaihe on oma erilainen prosessinsa ja maltti on tässä hommassa valttia. Kurssi-iltana pääset tekemään valmiista juuresta vaaleaa hapanleipätaikinaa ja lopulta huumaantumaan keittiöön tulvivasta, lumoavasta leivän tuoksusta. Jokainen kurssilainen saa kotiin viemisiksi taikinajuurta. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään torstaina 24.11. klo 17-20 Paikka: Lounais-Suomen

17.11. Opi tekemään makkaraa – makkarantekoilta / Turku

Jauhomakkaroiden aika oli ja meni. Nyt makkarat tehdään itse ja ne ovat hyvän lihaisia. Tule mukaan suositulle makkarantekokurssille, jossa valmistetaan eri menetelmillä, eri lihoista ja tietenkin eri makuisi makkaroita. Kurssilla tehdään lihaisia kotimakkaroita luonnonsuoleen. Paistuuko pannulla ryynäri vai bratwursti, se selviää Marttakeittiössä. Tervetuloa maistamaan ja paistamaan. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään torstaina 17.11. klo 17

16.11. Opi tekemään makkaraa – makkarantekoilta / Turku

Jauhomakkaroiden aika oli ja meni. Nyt makkarat tehdään itse ja ne ovat hyvän lihaisia. Tule mukaan suositulle makkarantekokurssille, jossa valmistetaan eri menetelmillä, eri lihoista ja tietenkin eri makuisi makkaroita. Kurssilla tehdään lihaisia kotimakkaroita luonnonsuoleen. Paistuuko pannulla ryynäri vai bratwursti, se selviää Marttakeittiössä. Tervetuloa maistamaan ja paistamaan. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään keskiviikkona 16.11. klo 17

15.11. Opi tekemään makkaraa – makkarantekoilta / Pori

Jauhomakkaroiden aika oli ja meni. Nyt makkarat tehdään itse ja ne ovat hyvän lihaisia. Tule mukaan suositulle makkarantekokurssille, jossa valmistetaan eri menetelmillä, eri lihoista ja tietenkin eri makuisi makkaroita. Kurssilla tehdään lihaisia kotimakkaroita luonnonsuoleen. Paistuuko pannulla ryynäri vai bratwursti, se selviää Marttakeittiössä. Tervetuloa maistamaan ja paistamaan. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään tiistaina 15.11. klo 17

11.10. Parasta ruokaa Pohjolasta / päiväkurssi / Pori

Pohjoismaiseen keittiöön lasketaan kuuluvaksi Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin keittiöt. Vaikka maiden välillä löytyy eroavaisuuksiakin, on pohjoismainen ruokakulttuuri ja makumaailma pääpiirteissään melko samantyyppinen. Maissa syödään monia samoja ruokalajeja höystettynä maiden omilla erikoisuuksilla. Pohjolan keittiöt perustuvat puhtaisiin, yksinkertaisiin makuihin ja tarkoituksena on korostaa ruuan omia makuja. Ruoka on melko konstailematonta kotiruokaa. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi

11.10. Parasta ruokaa Pohjolasta-ruokakurssi / Pori

Pohjoismaiseen keittiöön lasketaan kuuluvaksi Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin keittiöt. Vaikka maiden välillä löytyy eroavaisuuksiakin, on pohjoismainen ruokakulttuuri ja makumaailma pääpiirteissään melko samantyyppinen. Maissa syödään monia samoja ruokalajeja höystettynä maiden omilla erikoisuuksilla. Pohjolan keittiöt perustuvat puhtaisiin, yksinkertaisiin makuihin ja tarkoituksena on korostaa ruuan omia makuja. Ruoka on melko konstailematonta kotiruokaa. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi

3.10. Lusikka soppaan-ruokakurssi / Turku

Keitto on nerokas keksintö. Sopiihan se niin arkilounaalle, päivälispöytään kuin myös juhla-aterian alkupalaksi. Perusideoina ovat vaivattomuus, nopeus ja raaka-aineiden rajaton yhdisteltävyys. Keitto myös muuntuu moneksi, aina tilanteen mukaan. Millainen keittopäivä tänään on, se selviää kun laitata lusikan soppaan. Tervetuloa valmistamaan arjen parhaita keittoja. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään maanantaina 3.10. klo 17 – 20 Paikka:

3.10. Lusikka soppaan-ruokakurssi / päiväkurssi / Pori

Keitto on nerokas keksintö. Sopiihan se niin arkilounaalle, päivälispöytään kuin myös juhla-aterian alkupalaksi. Perusideoina ovat vaivattomuus, nopeus ja raaka-aineiden rajaton yhdisteltävyys. Keitto myös muuntuu moneksi, aina tilanteen mukaan. Millainen keittopäivä tänään on, se selviää kun laitata lusikan soppaan. Tervetuloa valmistamaan arjen parhaita keittoja. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään maanantaina 3.10. klo 11 – 14 Paikka:

26.9. Herkullisen hyviä salaatteja ja lämpimiä kasvislisäkkeitä / päiväkurssi / Pori

Mitä kaveriksi lautaselle lihan, kalan tai kanan kylkeen? Lisuke voisi olla hyvä vaihtoehto, mutta minkälainen lisuke? Lämpimät kasvislisäkkeet täydentävät aterian, joten siinä voisi olla hyvä vaihtoehto. Ja jos mieli tekee hieman tuhdimpaa salaattia, tältä kurssilta löydät ohjeet ja tekemisen meiningin myös syötävän hyviin salaatteihin. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään maanantaina 26.9. klo 11 – 14

4.10. Vartissa valmista arkiruokaa -ruokakurssi / Turku

Monissa kotikeittiössä pyörii ruokarumba. Välillä saattaa olla askeleet ja ainekset hakusessa, mutta tutut reseptit ja luottoruoat pelastavat usein tällaisen tilanteen. Myös ennakoimalla ja suunnittelulla kokkaaminen sujuu kuin tanssi vaan. Tule mukaan Marttakeittiöön kokkaamaan vartissa valmista. Tältä kurssilta saat ideoita ja ohjeita hyvään, terveelliseen ja ennen kaikkea helposti valmistettavaan arkiruokaan. Tietoa kurssista Ajankohta: Kurssi järjestetään tiistaina