Keittiötiimi / Makumatka Georgiaan 23.2.2021

Sanonta ”georgialaiset elävät syödäkseen” kuvastaa ruoan tärkeyttä Georgian kulttuurissa. Runsas mausteiden ja kasvisten, erityisesti munakoison käyttö, on tyypillistä georgialaisessa keittiössä. Maut ovat yksinkertaisia, syviä, runsaita ja voimakkaita, mutta eivät tulisia. Kurssilla tulevat tutuiksi herkulliset georgialaiset pataruoat, hatsapurit, khinkalit ja monet muut maalle tyypilliset ruoat. Hinta 43 €, martoille 38 €.  Maksu suoritetaan paikan päällä käteisellä,

Martan koti ja keittiö / Annos Afrikkaa ti 23.3.2021

Lähde kanssamme mausteiselle ja kiehtovalle kattilamatkalle Afrikkaan! Afrikkalainen keittiö on maailman vanhinta, mutta silti afrikkalainen ruokakulttuuri on meille suomalaisille vielä hieman vieras. Paikalliset ruokakulttuurit elävät vahvoina ja vaihtelua on paljon. Luvassa on siis monipuolinen reissu! Kattilamatkalle otamme mukaan myös muistoja Marttojen yli 40 vuotta kestäneeltä kehitysyhteistyön taipaleelta. Kotiin mukaan saat ohjekirjasen. Kurssin hinta on  38

Peruttu, Martan koti ja keittiö / Nyt leivotaan 18.3.2021 Marttalassa

Leivontakurssi tarjoaa inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä leipomiseen. Aiheita ovat juurileipä, leivonnaiset ja koristelu. Kurssilla opetamme erilaisia työtapoja ja saat parhaat kotileipurin vinkit. Saat myös vinkkejä gluteenittomaan ja vegaaniseen leivontaan.   Kurssi sisältää opetuksen, ruokaohjeet ja ruokailun. Nautimme valmistettuja leipomuksia teen kera. Kurssilaiset saavat Nyt leivotaan-ohjekirjasen kotiin vietäväksi. Lisätietoja Taina Pirkola p. 050 566 1851 Hinta

Peruttu, Miesliesi – ruokakurssi miehille ja miesporukoille to 25.2.2021

Haluatko petrata elämäntapojasi tai syödä aiempaa monipuolisemmin? Kurssilla valmistetaan helppoja ja maukkaita ruokia, joista varmasti pidät. Opit valmistamaan monipuolista ruokaa, samalla kun käymme läpi terveellisiä valintoja, kasvisten käyttöä ja hyvää ruokarytmiä. Kurssin jälkeen voit yllättää läheisesi uusilla ruoanlaittotaidoilla! Ota kurssille mukaan sisäkengät, esiliinan saat käyttöösi paikan päällä (voit tuoda myös oman). Hinta 38 €, martoille

Peruttu, Martan koti ja keittiö / Kotikeittiön kalaruokia ti 9.2.2021

Kotimaisen kalan, ja erityisesti järvikalan syöminen, on mitä parhain ympäristöteko. Kotikeittiön kalaruokia -kurssilla opetellaan käsittelemään kalaa, pohditaan kestävää kalankäyttöä ja valmistetaan herkullisia kalaruokia kotimaisesta kalasta. Erityisen huomion saavat herkulliset ja liian vähäiselle käytöllä jäävät järvikalat. Tutustumme myös suomalaisten kalasäilykkeiden käyttöön ruoanvalmistuksessa. Mukaan saat Kotikeittiön kalaruokia ohjekirjasen. Hinta 38 €, martoille 33 €. Maksu suoritetaan paikan

Martan koti ja keittiö / Nyt leivotaan juurella to 4.2.2021

Juurileivontakurssi – Opi leipomaan vaaleaa hapanjuurileipää Hapanjuurileivän valmistamiseen tarvitset vain jauhoa, vettä, suolaa ja aikaa – rauhassa kohonnut juurileipä palkitsee leipojansa erityisellä aromikkuudellaan, kun tuoreen leivän tuoksu täyttää keittiön ja leipuri pääsee leikkaamaan leivän paksunrapeaa kuorta. Kurssin aikana pääset upottamaan kätesi taikinaan ja opit hapanjuurileivonnan perusteet – taikinan teon, leipien erilaiset muotoilutavat sekä vinkit leivän

PERUTTU, Martan koti ja keittiö/ Kas kas kasviksia 26.1.2021 Marttalassa

Kas kas kasviksia -ruokakurssilla saat täsmävinkkejä ja monipuolisia ruokaohjeita arjen ruokamenun suunnitteluun ja ruokien valmistukseen. Ruokakurssilla opit, kuinka aloitat kasvispainotteiseen ruokavalioon siirtymisen. Kurssin jälkeen tiedät myös, kuinka korvaat lihan kokonaan kasviksilla – turvallisesti ja monipuolisesti syöden. Kas kas kasviksia -kurssilla saat vinkkejä tuttujen ruokien muunteluun kasvisruoaksi ja ideoita uusiin ruokiin ja raaka-aineisiin. Tule mukaan hakemaan innostusta ja

PERUTTU, Makumatka Karjalaan ma 30.11.2020 klo 17-20

Karjalainen ruokakulttuuri on tullut koko Suomen suosikiksi. Peruna, sienet, marjat, järvikalat ja liha ovat karjalaisen keittiön keskeisimmät raaka-aineet, joista syntyvät koko maan tuntemat herkut: padat, piirakat ja paistit. Karjalainen keittiö kuuluu idän uuniruoka-alueeseen. Uunissa paistuvat mm. Karjalan lukuisat piirakat: sultsinat, tsupukat, kukkoset, pyöröt ja vatruskat – ja mahtuupa uuniin vielä rieskaa ja rinkeliäkin. Kun karjalainen

SIIRRETÄÄN Ilmainen Ässäkokki ruokakurssi 8- 12 vuotiaille lapsille 9.11.2020, Oulu

Ässäkokeissa kantavana ajatuksena ovat iloinen yhdessä tekeminen, arjen ruokataidot, fiksu kuluttaminen ja satokausiajattelu. Kursseilla opetetaan kekseliästä, sesonkien mukaista kasvispainotteista ja taloudellista ruoanlaittoa tulevaisuuden tekijöille. Kurssilaisten ikä suositus on 8- 12 vuotiaille. Kurssi pidetään Marttalassa, Kajaanikatu 36