Valmistusohje

15 kpl

3 ½ dl vettä
1 ½ rkl sokeria
1 tl suolaa
½ ps (n. 2 tl) kuivahiivaa
n. 7–8 dl vehnäjauhoja

Keittämiseen:
1 ½ l vettä
1 ½ rkl siirappia

Voiteluun: munaa

Pinnalle: unikon- tai seesaminsiemeniä

  1. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+42°C).
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhomäärään ja sekoita nesteeseen.
  3. Lisää sokeri ja suola.
  4. Alusta taikinaan loput jauhot vähitellen, kunnes saat siitä tiiviin ja kimmoisan. Vaivaa kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.
  5. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla noin 15 minuuttia.
  6. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pitkäksi tangoksi ja jaa se 15 palaan.
  7. Pyöritä palat pulliksi ja kohota liinan alla noin 10 minuuttia.
  8. Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Lisää veteen siirappi.
  9. Paina pullien keskelle reikä peukaloilla ja venytä rinkeliksi.
  10. Keitä muutama rinkeli kerrallaan noin 15 sekuntia molemmin puolin.
  11. Nosta rinkelit reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota 10-15 minuuttia peittämättöminä.
  12. Voitele rinkelit munalla ja ripottele päälle unikon- tai seesaminsiemeniä.
  13. Paista 225°C:ssa uunissa noin 20 minuuttia.

    Halkaise jäähtyneet rinkelit ja täytä.
    Levitä väliiin esimerkiksi tuorejuustoa, johon on sekoitettu kinkkukuutioita ja silputtua persiljaa ja lisää väliin salaatinlehtiä.
    Makean bagelin saat levittämällä väliin marmeladia.

Vinkki! Katso ideat täytteen valitsemiseen: Paahdetut bagelit tai Salamibagelit

Ainesosat

  • 3 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 rkl
    Sokeri
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 6 g
    Hiiva
  • 7 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 3 rkl
    Seesaminsiemen, kuorineen
  • 15 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 1/2 rkl
    Siirappi

Reseptin ravintosisältö

Energia 138 kcal/annos
  • Rauta 0.7 mg
  • Kalsium 28.3 mg
  • Natrium 163.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 2.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 26.9 g
  • Proteiini 4.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 1.8 g

Kommentit (2)

  1. onnistuivat loistavasti mutta täytyy todella vaivata kunnolla ja käsin se on kyllä varmaan työlästä.
    syömme sekä makean että suolaisen täytteen kera.

    • Kiitos palautteesta!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu